Recht van overpad voor nooduitgang

8 reacties

Wij hebben in 2015 een naast ons gelegen perceel (huis nr 87) grond aangekocht waar een erfdienstbaarheid van recht van overpad op is gevestigd in 1985. Nu heeft het heersende erf (huis nr 85) ook al recht van overpad op een ander perceel (huis nr 98-91)van ons. Nu staat heel duidelijk in de acte van 2015 omschreven waar deze aan moet voldoen (breedte/verharding en wie er over mag) en dat hij er alleen gebruik van mag maken als het het overpad op nr 98-91 om wat voor reden niet toegangkelijk is.

Nu eist de eigenaar van nr 85 dat wij het overpad van nr 87 altijd vrij moeten houden. Heeft hij daar recht toe? Ook eist hij dat het voor zijn onbemande LPG pomp dienst moet doen als vlucht route bij calimiteiten. Onze gemeente heeft hem zelfs per brief aangegeven dat dit nergens in is beschreven. Toch blijft hij eisen en claimen. Komt met oude brieven aanzetten van de brandweer waar de gemeente schriftelijk op gereageerd heeft dat die oude brieven geen enkele status hebben.
Ook is de situatie ter plekke geheel veranderd ten tijde dat hij die brandweer brieven heeft ontvangen, en is de situatie aangepast met goedekeuring van de gemeente.

Mijn vraag is nu of ik verlpicht ben om de uitweg over nr 87 altijd vrij te houden?
Heeft iemand hier een helder antwoord op/voor

donderdag 19 januari 2017