Recht van weg nietig verklaren

4 reacties

Wij hebben 16 jaar ellende met de buren van 4 huizen verderop, over het recht van weg over ons land, zodat de betreffende buurman via ons land, zijn stuk land achter de 3 huizen tussen ons in kan bereiken.
Vroeger is ons huis in bezit geweest van de betreffende buurman, en deze heeft de toen geldende erfdienstbaarheden laten vervallen, en daar in overleg met de 3 buren tussen ons en zijn huis toen nieuwe erfdienstbaarheden vastgelegd.
Nu kan hij alleen dat land bereikend door een schuine hoek van 90 graden, die van het perceel van de buurman aan de andere kant pad is afgenomen.
Op de kadestrale kaart en ook op de inteken akte van het kadaster, staat dat het stuk recht hoord te zijn, waardoor de betreffende buurman amper te voet zijn land kan bereiken, laat staan met de auto.
Voor dat deze erfdienstbaarheden van kracht waren, gold dat de buren tussen ons in via een pad naast zijn huis, hun tuin konden bereiken, en dat ons huis ( toen in zijn bezit) het pad en de tuinen naast onze loods, geen erfdienstbaarheden voor golden.
Hij heeft toen het huis waar wij wonen verkocht zonder de tuinen, en recht van weg voor hem en de nieuwe kopers van ins huis vastgelegd, en recht van overpad voor de andere 3 buren.
Wat dus inhoud dat wij nog geen fiets op ons land (25x2,5 m)mogen zetten, omdat hij ten alle tijden met de auto erbij moet kunnen.
Hij maakt amper gebruik er van, maar als ik me auto er neer zet om de boodschappen uit te pakken, maakt hij foto's voor zijn advocaat,die dan dreigbrieven stuurd.
Wij hebben hem nooit de toegang geweigerd, alleen vraag ik me af of hij wel in goede orde gehandeld heeft mbt de hoek van 90 graden. Volgens het kadaster en en inteken akte uit 1943 is de tuin van deze buurman recht, zonder schuine hoek, en nu hen ik stukken onder ogen gekregen, waarin staat hoe de erfdienstbaarheden tot stand zijn gekomen, en daarbij word denken alle betrokken partijen dat het schuine stuk land bij mijn huis hoorde.
Ik ga er dan ook van uit dat deze buurman daar van wist, en uit eigenbelang, de erfdienstbaarheden heeft aangepast.
Nu is het zo dat deze buurman 2 x per maand zijn aanhanger pakt die daar geparkeerd staat, terwijl naast zijn huis zit ook een pad via waar hij ook zijn land zou kunnen bereiken, waardoor wij geen overlast van hem hebben.
Hij heeft hier 6 gezinnen weg gejaagd met zijn getreiter, ruzie met alle buren, inbreuk op onze privacy door continue voor niks heen en weer over ons land te lopen, hij luister ons af, begluurd en fotografeerd ons, steekt onze loods met winkel voorraad in de brand met onkruid verwijderen, sloopt onze fundering omdat hij zeker weet dat de helft van onze muur van hem is, wat hem door het kadaster duidelijk is gemaakt dat dat niet het geval is, laat zijn metaalboer dakplaten van onze loods wegnemen, waarvan de verzekering zegt dat iedereen alles moet laten liggen, en als hij daar op word aangesproken, valt hij de mensen aan zodat er een handgemeen ontstaat.
En als iemand hem iets zegt wat hem niet zind dan beld hij de politie of dreigd met zijn advocaat
Er vanuitgaande dat deze buurman wist dat die schuine hoek niet behoorde tot ons huis, dan zou hij toch normaal ook geen recht van weg kunnen laten vast leggen, omdat dat schuine stuk aan het andere kant van het pad, is de enige manier wat het mogelijk maakt, om via ons pad zijn land te bereiken.
Kan ik dit ongedaan laten maken en zijn recht opheffen, ook mede door alle overlast en ellende wat wij al 16 jaar van hem hebben, en dat alle ellende opgelost zou zijn als hij via het pad naast zijn huis, zijn land gaat bereiken en niet meer via ons pad.
Zijn er mensen die ook met bijltje gehakt hebben?
Ik heb hem voorgesteld na de rijdende rechter te gaan maar dat wou hij niet. Wat kan ik het beste doen? Bvd

maandag 16 januari 2017