Burenconflict met ‘illegaal’ onderverhuren tuinhuis

4 reacties

Beste mede forumbezoekers,

Wij zijn ten einde raad. Hebben reeds vanaf Februari j.l. geprobeerd een oplossing te zoeken voor de overlast die we ondervinden van onze zogenaamde buurvrouw, maar komen er met haar en haar huurbaas (onze officiële buurman) niet uit.

Het zit zo;
Wij wonen in een wijk met vrijstaande huizen. Onze buurman heeft in zijn tuin een tuinhuis staan, aangrenzend aan onze carport/oprit .In dat tuinhuis heeft zijn toenmalige echtgenote een beautysalon gehad. Er zit een oprit voor, dus haar klanten konden keurig voor de deur parkeren en konden via een eigen ingang naar binnen. De ingang van het tuinhuis grenst dus tevens aan onze carport/oprit.
Dit huwelijk is een jaar geleden gestrand. In eerste instantie heeft onze buurman het tuinhuis bij de gemeente tot een apart huisnummer met woonbestemming laten goedkeuren. Dit is gebeurd. Zijn ex vrouw heeft hier tijdelijk nog gewoond met haar twee kinderen om de tijd naar een andere woning te overbruggen. Doordat het een apart huisnummer had en woonbestemming bij de gemeente ontving ze hier huursubsidie voor.
Afgelopen oktober liepen de ruzies tussen haar en haar ex man (onze buurman) zo hoog op, dat er alsnog met spoed werd gezocht naar een andere oplossing en is ze met haar kinderen naar een ander huurhuis vertrokken.
Financieel kon ze dat niet aan, dus werd het op de naam van onze buurman gezet. Officieel staat ze dus nog steeds ingeschreven op het tuinhuisje naast ons. En ontvangt ze daar nog altijd huursubsidie op. Het is niet zoals het hoort, maar we hebben er geen last van, dus zul je me daar niet over horen klagen.
Vervelend werd het pas toen onze buurman besloot er een nieuwe huurster in te zetten. Een dame achter in de twintig, die met haar voorkomen en taalgebruik duidelijk niet uit onze buurt vandaan komt.
Scheldwoorden als; fucking, kanker, hoer, tyfus, mongolen etc zijn hier sinds die tijd dagelijkse kost. Eveneens de wietlucht die standaard in onze voortuin en oprit te ruiken is, en bij vlagen zelfs via het ontluchtingskanaal in de toilet naar binnen dwarrelt.

De oprit voor haar ingang, zonder schuttingen of iets dergelijks werd naar mate de zon meer en meer ging schijnen langzaam ingericht tot tuin.
Lees; een gammele tuinstoel, zwembadje, haar hond (een stefford) op een kleedje en luide muziek, BBQ of nog erger een vuurkorf.

Dit alles zichtbaar voor ons als buren en overburen.

Visite en andere buurtgenoten maakten er grapjes over. ‘ Lijkt wel een camping, of woont er hier een junk?’
Maar het is naast onze oprit en onze vier kinderen (leeftijden tussen 14 en 9) moeten er iedere dag langs en horen en zien alles.

Samen met onze overburen, die hier evengoed veel hinder van ondervinden zijn we met ons verhaal meermaals naar de buurman (ofwel verhuurder van het pandje) gestapt. In alle rust uitgelegd dat dit de buurt a; niet siert, b; een type erin heeft zitten die zich alles behalve aanpast met normale waarden en normen, c; ik de wietlucht op de oprit en toilet beneden spuugzat ben. We praten over Maart j.l. dat deze gesprekken meermaals hebben plaatsgevonden. En telkens was onze buurman heel begripvol. Hij begreep het, hij ging met haar praten en dan moest ze er maar uit. Ze paste hier niet, dat zag hij ook wel. Maar zijn huurcontract met haar zou drie maanden opzegtermijn kennen. En bovendien zouden we dan zijn ex vrouw financieel gruwelijk in de problemen helpen. En of we dat dan wilden? Ook met haar was er inmiddels contact. Ze vond het vreselijk dat het er zo uitzag, maar vroeg ons en onze overburen meermaals het ‘stil’ te houden, omdat ze anders financieel heel moeilijk zou komen te zitten.

Toen kwam de vraag van mijn buurman of ik het pand niet wilde huren met mijn bedrijf, zodat ik een apart kantoor naast huis zou hebben.
En eerlijk, ik heb het overwogen, maar ga omwille van de overlast toch geen kosten maken? Bovendien heeft het pandje een woonbestemming. Dus nee, bedankt maar liever niet. Los het gewoon op met haar en vraag haar normaal aangepast gedrag te vertonen. En dat ze wil blowen, prima, maar vraag haar dan dit binnenshuis te doen ofzo, wij hebben er last van.

Hij zou het doen.
En wij mochten een schutting plaatsen tussen haar oprit en die van ons. Kosten voor ons a 400- euro. We hebben het meteen gedaan, alhoewel we er liever nooit een schutting hadden willen zetten. Maar nu was het aanzicht vanuit onze keuken op haar ‘tuin’ in ieder geval weg en hadden we die privacy terug.

Het vooraanzicht (dat van onze overburen) werd er door het plaatsen van onze schutting echter alleen maar erger op. Want onze zogenaamde buurvrouw besloot er dankbaar gebruik van te maken en sloot het zicht af met een soort waslijn en aftandse doeken. De camping site was compleet.
Een paar dagen later toen ik mijn auto op mijn oprit parkeerde werd ik verwelkomd met de woorden; vuile tyfus hoer!
Ik was volgens de dame naast ons de boosdoener. Ik had de hele buurt tegen haar opgezet en zij ging ons tergen en alles erger maken. Inclusief dat van onze overburen.
Bovendien zou ze niet verhuizen en ging ze zich op haar huurrecht beroepen. Maar hoe dan? Beroepen op huurrecht terwijl ze hier niet staat ingeschreven? Want het pand staat op naam van de oude buurvrouw en haar kinderen, die ontvangt immers nog altijd huursubsidie. Ik heb er wijselijk mijn mond over gehouden, maar kookte vanbinnen.

Ik heb haar diezelfde middag bij ons thuis binnen gevraagd. Voor een normaal openhartig gesprek.
Want ik hoorde in haar verhaal een totaal ander verhaal dan dat van onze buurman (haar verhuurder).

Kort samengevat:
Onze buurman vertelt ons dat ze helemaal geen gebruik mag maken van haar zogenaamde tuin / oprit. Zij; Juist wel, hij heeft het me zelf aangeboden.

Buurman: Ik verhuur huisnummer a. Zij; Ik huur helemaal geen a, ik huur op zijn eigen huisnummer, samen met nog 8 anderen. (ACHT?????)

Buurman; Ze heeft leukemie en rookt daarom zoveel medicinale wiet, en om dat te betalen verdient ze ook op een andere manier haar geld = hoer. Zij; Ik heb leukemie en rook daarom wiet, maar jij (ik dus) bent de hoer, als jij naar je werk gaat, zo zegt mijn huurbaas, neuk je hem alle kanten van de kamer in. En bovendien is jouw man de drugsdealer hier.

Buurman: De overburen zijn gek, filmen en registreren alles hier in de buurt
Zij; Ik ga een aanklacht indienen als het zo door gaat, want ik beroep me op mijn privacy.
Wij; hebben enkel een klein logboek bijgehouden van vreemde mensen in onze ‘nette’ buurt, want er stopten vreemde auto;s voor je deur die met een halve minuut weer vertrokken onderwijl dat de bestuurder / jouw bezoeker iets in zijn zak laat verdwijnen. Dus wie is hier nu de dealer?

En zo kan ik nog uren doorgaan.

Feit blijft dat er iemand naast ons woont die zich weigert aan te passen. inmiddels is het hek/ schutting ook aan de voorkant helemaal gesloten en heeft de buurman aan de voorkant een camera gehangen gericht op het huis van de overburen.

Hetgeen aan overlast wat rest is dat ze regelmatig een vuurkorf of BBQ aansteekt. (lees haar oprit /tuin is 10m2 tussen houten schuttingen aangrenzend aan ons huis en carport) en het dus naast het feit dat door haar rook ons brandalarm meermaals afgaat ook nog eens levensgevaarlijk. En uiteraard de wietlucht. Maar ja, dat vind ik nog het minst erge.

Inmiddels hebben we een c02 melder besteld voor op de slaapkamer van mijn dochter, die er de meeste rook hinder van ondervindt (kamer staat blauw als de dame naast ons haar vuurkolf brand) en zetten we ons alarm te pas en te onpas aan.
Vertrouwen doen we niets meer. Het is een zeer onprettige situatie waarin de dreigementen vooral vanuit de buurman ons via app verkeer om de oren vliegen.

Wat te doen?
We weten het echt niet meer. Politie? Gemeente? Melding maken van illegale verhuur?
Normaal oplossen is kennelijk niet meer mogelijk.

PS; Dit lange verhaal is zelfs slechts een summiere samenvatting van het geheel

maandag 23 juli 2018