Buurkinderen voetballen tegen onze schutting

1 reactie

Eerst even de situatiebeschtijving: Wij wonen in een twee-onder-een-kap woning waarbij alle achtertuinen aan elkaar sluiten. Inmiddels wonen we hier twee jaar en hebben met de koop van ons nieuwe huis, nieuwe schuttingen geheel rondom onze achtertuin geplaatst. De aangrenzende buren wilden ook een nieuwe schutting en met die buren hebben wij de schutting gedeeld. De buren die niet aan ons huis vastzitten hadden een al bestaande schutting, waarvan alle planken loszitten, maar vonden het niet nodig deze te vervangen. Hierop hebben wij besloten om onze schutting hier tegenaan te plaatsen. Ook is een nieuwe overkapping in onze tuin geplaatst, aangrenzend aan hun oude schutting.
Wij hebben een siertuin vol met bloeiende planten en een grasveld waarop ons konijn regelmatig vrij rondloopt. De buren naast ons (het huis niet aan ons vast) hebben een speeltuin in de achtertuin gecreeerd voor hun 4 kinderen. Kunstgras, een groot voetbalgoal en een trampoline zijn de elementen van hun tuin.
Hun kinderen spelen elke dag in de tuin, het liefst een potje voetbal samen met de andere kinderen uit de buurt. In deze tuin mag alles, dus de kinderen spelen daar uiteraard graag. Hoewel ik het heerlijk vind dat kinderen zoveel buiten spelen en samenspelen met elkaar, moet ik toch bekennen dat ik sterk overlast ervaar. Namelijk het volgende:

De oudste kinderen zijn 10&12 jaar oud en hebben ook vriendjes in die leeftijd. Zij hebben al grote kracht in het schieten met de bal en maken er een spelletje van om keihard tegen de schutting (die al kapot is) aan te schieten, waardoor het schieten tegen onze schutting en overkapping wordt.
Buiten de geluidsoverlast die dit veroorzaakt (ik schrik me iedere keer opnieuw rot), veroorzaakt dit ook schade aan onze schutting en overkapping. Planken trekken krom en gaan loszitten.
Daarnaast gaan er minstens 5 ballen per dag overheen, waarbij menig bloempot en sierplant al is gesneuveld. Laat staan die ene keer midden op een gedekte tafel..

Wij hebben eigenlijk goede contacten met deze buren, maar op dit punt worden wij het niet eens. Due discussie ben ik dan ook al Eem hele poos niet meer aangegaan.
Wij zouden graag zien dat er niet expres tegen de schutting wordt geschoten en zij vinden dat ze alles zelf mogen weten in hun eigen achtertuin.

Mijn vraag is of dat laatste ook daadwerkelijk zo is als je buren hier duidelijk hinder van ondervinden. Daarbij, zijn wij niet van plan telkens weer voor de schade op te draaien maar dit is wel het geval tot nu toe.

Iemand advies?

woensdag 5 april 2017