Geluidsoverlast benedenburen piano / muziek

7 reacties

Wij hebben onlangs nieuwe benedenburen gekregen (koopwoning). Bij hun renovatie hebben ze het verlaagde plafond verwijderd en het plafond verhoogd tot vlak onder onze vloer. Hier hebben ze wel enige isolatie aangebracht, maar blijkbaar lang niet voldoende. Ook hebben ze in hun keuken (onze woonkamer) speakers aan het plafond gemonteerd. Daarnaast zijn ze professioneel muzikant (de een speelt piano en de andere klarinet). Met name de piano (een baby grand piano) wordt enkele uren per dag (gemiddeld zo'n 3 a 4 uur per dag; verspreid over kleinere sessies van tussen de 15 minuten en 1,5 uur aaneengesloten), 7 dagen per week beoefend.

Wanner er gespeeld wordt, horen wij dit door heel het huis. Het volume is zo hard dat wij zelf geen muziek kunnen luisteren, tv kunnen kijken of een gesprek kunnen voeren als er gespeeld wordt.

Inmiddels hebben we 3 maal een gesprek aangevraagd (2 maal schriftelijk en 1 keer persoonlijk). De buren hebben aangegeven niet met ons in gesprek te willen gaan. Volgens hen houden ze voldoende rekening met ons alleen te spelen tussen 10.00 en 20.00 en omdat ze professioneel muzikant zijn, hebben we volgens hen geen recht om iets over de overlast te zeggen.

We hebben zelf advies gevraagd aan een isolatie-expert. Deze geeft aan dat de isolatie die de buren hebben aangebracht onvoldoende is (zeker gezien het feit dat ze professioneel muzikant zijn). Het enige wat wij kunnen doen om de geluidsoverlast de reduceren is het plaatsen van een zwevende vloer (vlokken inspuiten is niet mogelijk omdat hun plafond te dicht op onze vloer zit). Dat zou betekenen dat onze nieuwe laminaatvloer eruit zou moeten. De verwachtte geluidsreductie is 20%, kostenplaatje 3000 euro voor alleen de woonkamer.

De VVE (bestaande uit 3 woningen) is niet actief en kan geen hulp bieden. Ook de gemeente zegt niks te kunnen doen omdat het koopwoningen betreft. Wat zijn verdere stappen die we kunnen ondernemen?

Verkopen is lastig omdat we net een baby hebben. Daarbij vrezen we dat hun pianospel de verkoop lastig maakt.

woensdag 30 november 2016