Geluidsoverlast buren: zowel snachts als overdag

1 reactie

Goededag,

Ongeveer twee jaar geleden hebben wij nieuwe buren gekregen die tot op de dag van vandaag voor geluidsoverlast zorgen. Dag en nacht. Overlast begon op het moment dat zij het hele huis aan het verbouwen waren, en tot diep in de nacht (na 22:00 uur, soms zelfs na 23:30 uur) aan het boren waren. Na een paar keer aangebeld te hebben, en aangegeven te hebben dat de nachten toch echt bedoeld zijn voor slaap, en niet voor verbouwing, is het een beetje tot hen doorgedrongen. Gelukkig is de verbouwing inmiddels voorbij. Maar dit betekent niet dat zij niet meer voor overlast zorgen. Zo hebben wij, zonder overdrijven, maandenlang wakker gelegen van het lawaai (lees: gegil, luid gezang in de badkamer, en keihard gebonk) dat uit hun huis afkomstig is, tot wel half 4 in de ochtend! Met als gevolg dat wij, door slaapgebrek oververmoeid op werk, studie, etc. aankomen en hierdoor minder presteren.
Zelfde geluidsoverlast ondervinden wij ook overdag thuis. Wanneer ik een dagje vrijheb, of bijv. bezoek heb, kan ik niet genieten van mijn dag, omdat er wederom een asociale buur keihard moet zingen in de badkamer Ik heb een paar keer bij ze aangebeld, maar er wordt geen gehoor meer aan gegeven. Dit terwijl ze gewoon thuis zijn. Na de vele mislukte pogingen om contact met ze te leggen, heb ik uiteindelijk mijn beklag in geschreven vorm bij hen in de brievenbus gedaan. Het gevolg: voor een paar weken leek het goed te gaan, en waren ze 'snachts muisstil. Dit heeft niet lang geduurd, want de laatste paar maanden hoor ik wederom nog steeds luid gekrijs en overdreven luid gezang in de badkamer (soms rond middernacht). Aanbellen helpt wederom niet, en ik ben nu ten einde raad.

Wij wonen in een koophuis, en heb in de jaren dat ik er woon nooit problemen gehad met de buren, en dat wil ik ook zo houden. Het zijn wel vriendelijke mensen (van de paar keer dat ik ze heb gesproken). Echter ben ik door de genoemde situatie wel een beetje depri aan het worden, omdat dit toch impact heeft op mijn leven.

Wie heeft hier raad/advies, hoe ik dit probleem kan oplossen, maar toch de vrede kan bewaren?

Alvast bedankt!

dinsdag 24 april 2018