Geluidsoverlast van sportpark en horeca

0 reacties

Dag allemaal,

sinds 2 jaar wonen wij in een hele fijne woning in een klein dorp in het Zuiden van Nederland. Het huis en de omgeving bevallen goed, en wij waren ons bewust toen we het huis kochten, dat het huis in de buurt staat van een sportpark, waar zich ook horeca bevindt. Helaas wordt ons woonplezier richting de zomer ernstig verpest door geluidsoverlast. Met mooi weer komt er (harde) muziek ofwel van de horeca, ofwel van de velden van de sportverenigingen. Dit is zodanig dat in de tuin zitten niet kan, zonder te moeten luisteren naar deze muziek, maar soms is het zelfs zo erg dat je gewoon binnen moet zitten met alle ramen en deuren gesloten, en zelfs dan dringen de bastonen nog gewoon door. Het gaat hier dus niet om de gewone sportgeluiden (publiek, fluiten van scheidsrechters en gejuich van spelers), dat is allemaal prima en logisch als je bij een sportpark in de buurt woont. Het gaat dus echt om de muziek-overlast.

Vorig jaar heb ik een brief geschreven aan alle voorzitters van de sportverenigingen. Deze reageerden (bijna) allemaal positief en welwillend, maar herkenden zich niet in de overlast die door ons werd ervaren. In een eerder stadium had ik al contact gehad met de eigenaar van de horeca onderneming. Deze was erg bereid om te luisteren en gaf aan zich absoluut rekenschap te geven van het feit dat zijn onderneming zich in een gebied met een woonwijk bevindt. Helaas bleek afgelopen zomer dat deze meneer van alles belooft, maar zich hier helemaal niet aan houdt en rustig een DJ of band buiten neerzet.

Ik heb contact gehad met zowel politie, gemeente als omgevingsdienst. Niemand pakt uiteindelijk door, met als gevolg dat we nu, met de eerste dagen mooi weer, weer met precies hetzelfde probleem zitten. Ik weet onderhand niet goed meer wat te doen. Ik moet weer gaan bellen met de omgevingsdienst en hopen dat ze de klachten wel goed oppikken. Ik zie echter geen andere mogelijkheden meer dan dit ofwel op een rechtzaak met de gemeente aan laten komen, ofwel te verhuizen.

Ik ben benieuwd of jullie hier nog andere opties zien. Ik hoor ze graag.

zondag 2 april 2017