AN
Anoniempje1899
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Geur en geluidsoverlast buren

5 reacties

Hallo,

Wij hebben altijd erge overlast van onze buren als het gaat om de stank en geluidsoverlast.

Onze buren, met name de buurvrouw zit de hele dag buiten tenzij ze weg moet. Zij rookt erg veel en hiervan hebben wij stankoverlast. Wij kunnen nooit een zuchtje frisse lucht binnen laten of het stinkt binnen bij ons naar rook. Ik heb zelf gemerkt dat ik gewoon meerook terwijl ik zelf nooit gerookt heb en hierdoor luchtwegen problemen van krijg. Ook heb ik het idee dat ik steeds benauwder word hierdoor. En zelf hebben onze buren jonge kinderen dus het lijkt me ook niet gezond voor hun kinderen. Omdat wij nooit een zuchtje frisse lucht naar binnen kunnen laten is het bij ons binnen erg vochtig en warm. Ook dit heeft nadelige gevolgen en kan zelfs kanker veroorzaken. Recent ben ik erachter gekomen dat er roet op mijn bord en eten lag. Dit zag ik omdat wij witte borden hebben en er zwarte spikkeltjes erop lagen. Ik vermoed dat dit komt door hun sigarettenrook of de rook die van hun buitenkachel afkomt die ze als het goed weer is, dagelijks aansteken wat ook overlast geeft. Ik zat dus gewoon kankerverwekkende roet te eten! Ook rookt onze buurvrouw nog na 22.00u 's avonds. Ik vraag me af of dit officieel gezien mag.

Dan gaan we nu door naar het geluidsoverlast.
Onze buren hebben 3 kinderen boven de 5 jaar en onder de 12 jaar die nogal luidruchtig zijn en om alles gaan huilen. De hele dag door zijn ze in hun achtertuin bezig met spelen en huilen en schreeuwen ze de hele buurt bij elkaar. Ik kan ze 4 straten verderop nog horen. Ook slopen ze onze schutting door tegen de schutting aan te voetballen aan hun kant en hiervan word niks gezegd, terwijl er pal voor onze huizen een speeltuin staat. Ook is hun oudste niet bepaald vriendelijk tegen de ouders en heeft vaak een woedeaanval waardoor hij met deuren gaat gooien, gaat schreeuwen en op de vloer gaat stampen, en dat terwijl hij boven zit. Alles trilt dan bij ons in huis en ik heb soms echt het idee dat onze lamp een keer van het plafond gaat vallen.

's ochtends gaat hun wekker om 6.30u al af en dat dan om de 10 min. Omdat de buurvrouw haar wekker niet hoort heeft ze hem kei hard staan. Zelfs onze andere buren kunnen hem 's ochtends goed horen afgaan. Ook zet de buurvrouw hem dan niet meteen uit maar laat ze hem nog 2 tot 3 minuten aflopen, en dat op mijn vrije dag en dat ik wil uitslapen en ik heb bijna nooit een vrije dag! Ze hebben vaak luidruchtige feestjes waarbij ze tot diep in de nacht luidruchtig buiten blijven zitten. Ik heb zelfs een keer gehad dat ze om 12u 's nachts de bbq aanstoken omdat ze nog moesten eten. Ook roept de buurvrouw heel hard tegen de kinderen.

Het is dus nooit rustig en altijd geluidsoverlast of geuroverlast. Mijn vraag is dus of hier wetten voor zijn en of dit allemaal wel mag. Ook wil ik weten waar ik terecht kan als ik er iets van zeg en de buren niet willen meewerken. Er is namelijk nog geen ruzie of conflicten etc. Maar ik wil wel weten waar ik terecht kan bij weigering van medewerking. Wij wonen niet in een huurhuis maar een koophuis.

Wie kan mij helpen?

Groeten Anoniempje 1899

vrijdag 14 juli 2017