Hoe kan ik de woningbouw dwingen overlast van alcoholistische buurman aan te pakken?

1 reactie

Ik woon sinds een kleine 8 maanden in een bovenwoning. Onder mij woont een man met een alcohol probleem.
Hij schreeuwt, scheld en slaat met deuren, vaak tot diep in de nacht.

Blijkbaar heeft deze man dit probleem al 15 jaar. Zijn directe buren hebben hier al 5 jaar lang regelmatig melding van gedaan richting politie en woningbouw, maar niemand wilt een vaste oplossing geven.
De woningbouw heeft mij dit overigens ook niet gemeld toen ik de woning aangeboden kreeg. Wel verklaard waarom er al 5 mensen voor mij de woning hebben afgewezen.
Het probleem zit hem dus niet alleen in de (extreme) overlast, maar ook in het feit dat ik nu 'vast' zit in een woning. Ik sta niet lang genoeg ingeschreven (de inschrijfduur ging op 0 toen ik de nieuwe woning kreeg) om een ander huis te zoeken, en particulier huren kan ik niet betalen.

De woningbouw geeft toe dat het probleem al heel lang speelt, maar dat het enige dat ik kan doen is de politie blijven bellen. De politie geeft echter aan dat ze alleen maar langskomen en vragen of de buurman stil wilt zijn en dat ze geen oplossing voor de lange termijn kunnen aanbieden.

Ik heb al via Juridisch Loket een advocaat een brief laten schrijven in de hoop dat de woningbouw me serieus zou nemen, maar tot op heden hebben ze daar niet op gereageerd.

Kan iemand mij vertellen in hoeverre ik in mijn recht sta en hoe ik dit het beste aan kan pakken?

Ps: misschien niet onbelangrijk, ik heb een paniekstoornis die door de overlast weer heel erg is gaan opspelen. Ik heb nu weer regelmatig paniekaanvallen waar ook mijn werkprestaties onder lijden.

maandag 23 juli 2018