Hoe kan ik overlast van wietlucht bewijzen?

6 reacties

Bij ‘ons’ in de flat zijn de afgelopen paar jaren de appartementen opgekocht door een beleggingsbedrijf. Deze appartementen worden verhuurd aan Poolse arbeidsmigranten waarvan er een aantal andere leefgewoonten op nahouden.
Zo is er overlast van drugs- en alcoholgebruik, maar ook overbewoning en geluidsoverlast.
Wij wonen in een koopappartement en onze onderburen huren van het beleggingsbureau.

Al twee jaar hebben we overlast van de onderburen in de vorm van geluid (is nog enigszins acceptabel) en wietgebruik.
Al twee jaar hou ik een log bij (je moet wat als je wakker ligt van de wietlucht) en schrijf ik de VVE en tot voor kort ook de verhuurder. Helaas, zonder resultaat.

Ik ben al een paar keer bij de buren geweest om aan te geven dat we last hebben en om ze te verzoeken op een andere manier om te gaan met hun verslaving. Vorig jaar kwam de benedenbuurman aan de voordeur en heeft mijn man bedreigd, dat was het laatste contact met de buren. Bemiddeling zit er dus ook niet meer in.

Het wietgebruik is sindsdien verergerd. De onderbuurman rookt vanuit zijn slaapkamerraam, of op het balkon en dat onder onze slaapkamer. Hij rookt op de momenten dat hij thuis is, dus vanaf 0500 en in de avond tot een uur of 2300. Er zijn momenten dat hij midden in de nacht behoefte heeft aan een joint en daar voldoet hij graag aan.

De gemeente is ingeschakeld, de politie is betrokken, maar men lijkt niks te kunnen. Ik kan schijnbaar niet aantonen dat ik last heb van de wietlucht. De verhuurder laat weten dat het mijn woord tegen het zijne is. De VVE lijkt ook geen kans te maken.

Ik kan tot op heden niet aantonen dat er geblowt wordt onder ons.

Ten einde raad leg ik mijn vraag hier neer, zijn er middelen dat ik wél kan aantonen dat de buurman wiet rookt en dus overlast veroorzaakt?

woensdag 21 maart 2018