Huilend kind, wie wisselt er van slaapkamer?

6 reacties

Op verzoek van mijn buurvrouw wisselde ik onze baby 10 jaar geleden van slaapkamer (we wonen met 2 kinderen in een appartement met 2 slaapkamers). Hij huilde 's nachts wel eens en de buurvrouw en haar vriend klaagden daar over. Baby's huilen, maar waar mogelijk wilde ik proberen anderen niet te belasten en verplaatste ons zoontje naar de slaapkamer van onze dochter en verplaatsten de slaapplaats van onze dochter naar het achterste deel van de zitkamer (schuifseparatie) dat nu als haar slaapkamer diende.
Nu 10 jaar later heeft de buurvrouw een kleine van inmiddels twee en wordt mijn oudste dochter die naast zijn kamer slaapt regelmatig 's nachts wakker van zijn huilen. Ik heb geprobeerd mijn dochter hieraan te laten wennen (baby's huilen nu eenmaal, buurvrouw probeert hem niet teveel zijn zin te geven) en oordoppen te laten gebruiken, maar mijn dochter raakt steeds meer gefrustreerd (moet ook studeren). Zodoende heeft ze laatst op de muur gebonkt toen zij er niet meer tegen kon. Hierover klaagde mijn buurvrouw vervolgens bij mij, dit maakte het volgens haar alleen maar erger.
Ik heb met de buurvrouw te doen en haar gezegd dat ik het met mijn dochter zou bespreken. en zou overwegen of ze met mij van kamer wilde ruilen (ik heb geen last van het huilen). Het steekt mij wel dat het bij mijn buurvrouw niet opkomt om zelf van kamer te ruilen met haar zoon, zoals ik destijds direct voor haar heb gedaan.
Het argument baby's huilen nu eenmaal gaat wat mij betreft niet op als er door een kamerruil zelf iets aan gedaan kan worden, zoals ik destijds voor hen deed. We hebben een identiek appartement, zij zijn nu met zijn tweeën.

Wat is uw mening, kan ik mijn buurvrouw vragen dit te doen? Ik heb laatst vriendelijk bij haar geopperd dat ik destijds zo mijn verantwoordelijkheid had genomen maar zij ging daar niet op in.

donderdag 4 januari 2018