Overkapping

5 reacties

Ik heb 15 jaar geleden een nieuwbouw woning gekocht. Ik heb voor de optie van een uitbouw van de (beneden) woonkamer gekozen.
Mijn buren hebben geen gebruik gemaakt van deze optie. Maar de buren van hen (dus de woning ernaast) hebben ook een uitbouw genomen. Hierdoor ontstond een inham bij de buren zonder uitbouw.

Zij hebben vervolgens onze buitenmuren gebruikt om hun woning door te trekken. Dat is gedaan door een aantal balken aan onze buitenmuur te bevestigen.
Hierbij is er geboord aan mijn buitenmuur.
Nu staat de buitenmuur 5 cm op de grond van de buren. Hier hebben ze mee ingestemd bij het kopen van de woning.

Nu zijn de vorige buren verhuisd en is er een nieuwe bewoner. Omdat de uitbouw een soort glazen overkapping/serre is heeft de huidige bewoner een zonnescherm op de serre zelf laten plaatsen. Hiervoor is wederom in mijn buitenmuur geboord. Dit zonder toestemming.
Daarbij maakt de zonnescherm enorme kabaal en er ontstaat een soort trilling bij het openen omdat deze uitrolt op de serre zelf.
Ik ondervind hier echt overlast van omdat het net onder mijn slaapkamer is.

Vervolgens komt van het een het ander. Vanwege de warmte in de serre hebben ze airconditioning laten plaatsen.
De buitenunit van de airco die normaal op het dak wordt geplaatst is nu in de tuin pal naast de schutting geplaatst. Op nog geen 50 cm. Opzich maakt de buitenunit geen harde lawaai maar als ik in de tuin zit hoor ik het de hele tijd brommen. Dit gaat op den duur irriteren.

Ik heb meerdere gesprekken met de buren hierover gehad, maar er wordt vooralsnog geen rekening met mij gehouden. Sterker nog. De airco staat uren te draaien terwijl de buren niet thuis zijn maar graag in een koel huis willen komen. En ik moet uren het gebrom aanhoren.

Mijn vraag is kan dit allemaal zomaar. 1- De uitbouw van de buren op mijn buitenmuur.
-vervolgens is een zonnescherm geplaatst aan mijn buitenmuur en een -airco unit in de tuin direct naast de schutting.

dinsdag 7 augustus 2018