Stank overlast honden van Buren

2 reacties

Onze Buren hebben 2 redelijk grote honden, worden uitsluitend in hun tuin uitgelaten op een kleine afgezet deel van 2,5 bij 2,5 mtr, grenzend aan onze tuin, dit geeft grote stank overlast van zowel hondenpoep als hondenpis.
Hondenpoep ligt soms uren te stinken en als het opgeruimd wordt hangt het uren tot dagen aan een open zak aan de poort. Het zijn 2 redelijk grote honden die geen bescheiden drollen leggen.
De Honden pissen tegen de gemetselde scheidingsmuur van onze tuin, komt er doorheen aan onze kant, met warm(er) weer is er een plaag aan groene vliegen en niet te harden stank.
Tig keer vriendelijk gevraagd om direct op te ruimen of weg te gooien, niet tegen de muur te laten zeiken. Laatste keer werden we letterlijk de huid vol gescholden en en dreigend toegeschreeuwd.
Aangezien het voorjaar er weer aan komt willen we soms de deuren zetten maar de stank trekt nu al bij ons naar binnen.
Eind vorig jaar aangegeven dat als ze de overlast voor ons niet aanpakken wij er werk van gaan maken. Als reactie kregen we de waarschuwing dat we niet moesten gaan dreigen.
Inmiddels hebben we geconstateerd dat de grond in onze tuin bij de tussenmuur ook naar hondenpis stinkt, dat ervaar ik als vervuiling van onze grond, de voegen van de gemetselde muur gaan kapot. Van een metselaar begrepen dat de hondenpis de stenen en cement ernstig kan aantasten.
Het argument is gegeven dat de honden misschien nog maar een paar jaar leven want ze zijn al een jaar of 8.
Naast het feit dat ik het zielig vind voor de honden zijn wij in toenemende mate bezorgd over onze gezondheid, zeker nu het weer warmer wordt en de vliegen nu al flink toenemen.
Graag uw advies welke wegen wij kunnen bewandelen om dit aan te (laten) pakken.
JvD.

zaterdag 25 maart 2017