voetballen in een speeltuintje, mag dat?

5 reacties

In onze straat ligt een speeltuintje. Naast het speeltuintje is een echtpaar komen wonen(jaren geleden al) die zelf een laag en slap hekje naast de speeltuin hebben geplaatst. gevolg..... de bal komt af en toe over het hekje in hun tuin terecht.... niet fijn voor de mensen. Ook is er al eens een plankje van het hekje af gegaan als ik dat goed heb begrepen.... ook niet fijn...persoonlijk ben ik nog nooit op een vriendelijke oplossende manier aangesproken... ook niet fijn...

Aller eerst vind ik dat ontzettend vervelend en willen wij geen overlast aan deze mensen bezorgen. We willen er ook alles aan doen om het prettig te houden alleen...... deze mensen hebben maar 1 eis en dat is geen voetbalspel in de speeltuin. Er kan niet gepraat worden voor een oplossing die voor beide partijen okey is. Ook is het stel nog nooit bij ons aan de deur geweest om te praten om het samen op te lossen. één keer midden op straat maar dan is er niet echt een gesprek tot een oplossing maar meer een relaas dat wij onze kinderen beter moeten opvoeden. Ik denk dat het al hoog is opgelopen bij deze mensen zonder dat wij dat in de gaten hebben gehad.

Wij krijgen een grote relaas dat we onze kinderen beter moeten opvoeden en de kinderen zijn ondertussen al hun ballen kwijt. Ze krijgen ze niet meer terug en de mensen dreigen ermee dat ze de ballen lek steken. De mensen hebben een bord gekocht met verboden te voetballen en deze in de speeltuin opgehangen. Ondertussen blijkt het echtpaar te hebben gezegd tegen de kinderen dat alleen wij de ballen nog mogen komen ophalen. Maar we vermoeden dat het enkel een relaas gaat worden met de eis niet meer voetballen. We hebben de ballen(tot verdriet van de kinderen) daar maar gelaten omdat we geen ruimte bemerken voor een redelijk gesprek en een oplossing ipv alleen een eis.

Onze kinderen zijn erg boos en kunnen hun energie buiten niet echt meer kwijt. Ze realiseren zich wel dat ze zelf ook aan regels moeten houden om het voor beide partijen fijn te houden maar het enige dat het echtpaar eist is: niet meer voetballen. Door deze eis die af wordt gedwongen en de ballen die ze niet meer terug krijgen is er geen ruimte om tot een oplossing te komen.

Ik heb er alle begrip voor dat een bal in je tuin absoluut niet fijn is! Ook een plankje stuk is niet fijn. We hebben daar alle begrip voor en als het inderdaad door onze kinderen komt vind ik ook dat wij daar verantwoordelijk voor zijn. Punt is dat er veel meer kinderen daar spelen maar onze kinderen de dupe zijn.

Nu vraag ik mij af:
Mag het echtpaar de ballen houden?
Mag het echtpaar dreigen de ballen lek te steken?
Mag het echtpaar zelf een bord ophangen?
Is het echtpaar niet zelf verantwoordelijk voor een laag hekje bij de speeltuin terwijl ze wisten dat ze naast een speeltuin zijn gaan wonen?Een hoog hek of hoge struiken zoals de andere buren aan de andere kant van de speeltuin hebben gedaan zou de ellende zeker halveren. En met haalbare regels misschien zelfs oplossen (dat is iets wat ik niet altijd helemaal begrijp dat mensen die weten dat ze naast een speeltuin gaan wonen er vervolgens overlast daarvan hebben en de kinderen daarmee de speeltuin ontzeggen)

Ik heb alle begrip voor deze mensen en wil ze geen overlast bezorgen. Ik vind het ook echt vervelend voor ze maar ik dacht dat kinderen gewoon mogen spelen en voetballen in een speeltuin. De oudste kinderen heb ik ook al laten weten dat ze er te groot voor zijn en beter een eind verderop bij het voetbal veld kunnen gaan voetballen. Maar de jongste kinderen kan en wil ik nog niet alleen zomaar ergens anders heen sturen daar zijn ze nog te jong voor. Ook wil ik dat ze om de kleinere kinderen denken en stoppen met voetballen als er echt hele kleintjes in de speeltuin komen spelen.

Tot slot een brandende vraag van mij:
Mogen kinderen in een speeltuin die in hun wijk ligt voetballen ja of nee? Als het officieel niet eens mag.... dan is het duidelijk voor mij en is het gewoon over en uit. Maar ik betwijfel of het verboden is.

Ik hoor graag advies. Vriendelijk dank!

donderdag 19 januari 2017