Windorgel - geluidsoverlast

1 reactie

Wij hebben een buurman die een windorgel op de galerij voor zijn huis heeft gehangen. Hij heeft ook nog een bankje en andere ditjes en datjes.. ziet er prachtig uit en staat niemand zover ik weet in de weg…maar die windorgel met Noorden wind is ondraaglijk…

Toen ik hier net kwam wonen heb ik hem aangegeven dat zijn windorgel onze nacht rust behoorlijkverstoorde en of hij bereid was deze weg te halen? Dat was hij niet en de agressie wat hij toonde was niet gepast. Ik heb het toen laten gaan… de Jaar daarop ook geen werk van gemaakt. Eind 2016 ben ik weer bij hem geweest met dezelfde vraag om de windorgel in ieder geval met deze Noorden ‘wind’ stormen even op te bergen… Hij wou er niets van weten en heeft toen zelfs mij en mijn gezin bedreigd mocht er iets gebeuren met zijn windorgel.

Ik heb de Politie ingeschakeld en die adviseerde mij om contact op te nemen met de buurtbemiddeling omdat in hun ervaring de aanwezigheid van Politie aan zijn voordeur de boel alleen maar verder zou kunnen escaleren. Ik zocht een oplossing en geen ruzie, dus stemde hier mee in en heb contact opgenomen met buurtbemiddeling die zijn gekomen hebben hun ding gedaan maar mijn buurman weigert mee te werken.

Inmiddels zijn de Noorden stormen weer begonnen en wordt ik meerdere malen uit mijn slaap gewekt door de windorgel van mijn buurman…

Wij hebben als burger toch recht op onze rust in onze eigen huis en moeten toch beschermd worden tegen steeds terug kerende geluidsoverlast met noorden wind?

Ik hoor graag of er rechterlijke stappen zijn die ik kan ondernemen om deze geluidsoverlast aan banden te kunnen leggen.

(ook de buren links en rechts van me hebben er last van, maar durven deze beste man er niet op aan te spreken)

zondag 29 oktober 2017