Bomen achterburenbelemmeren opbrengst zonnepanelen

3 reacties

Onze vorige achterbuurvrouw had een hele grote conifeer staan. Wij hebben een tuin op het zuiden, maar hadden haast nooit zo licht. Wij zijn toen met de achterbuurvrouw gaan praten. Een dame op leeftijd. Ze had zelf ook veel last van de boom, maar kon hier zelf niets meer aan doen. Wij hebben toen gevraagd of wij hem mochten snoeien en toen is hij er volledig uitgehaald. Wij wisten niet wat ons overkwam. We hadden niet alleen meer zon op de plaats, maar vooral veel daglicht in huis.
Er stonden ook nog wat andere bomen en wij hebben de mondelinge afspraak gemaakt dat wij 1x per jaar haar bomen zouden snoeien en dan ook zouden toppen tot de dakhoogte van de schuur bij de buren. (Met puntdak)
In 2013 hebben we zonnepanelen aangeschaft. Twee jaar geleden stonden we weer aan de deur om de bomen te snoeien, maar bleken er nieuwe bewoners. Zij wilden er niets van weten. Inmiddels zijn de bomen zo hoog aan het worden dat ook de onderste zonnepanelen haast niets meer opbrengen.

De bomen hoeven voor mij niet weg, omdat het een mooie afscheiding is en we zo vanuit de slaapkamer niet bij elkaar binnenkijken, maar dat we nu al zo vroeg geen zon meer hebben en de zonnepanelen niks meer opbrengen zou ik het toch wel fijn vinden als ze teruggesnoeid zouden worden.

Welke vervolgstappen zouden jullie adviseren?

vrijdag 29 juni 2018