Boom verwijderen op kosten van huurder of verhuurder?

5 reacties

Ik heb een vraag, wij huren sinds 2014 een huis bij een particuliere verhuurder. Er staat een grote boom in de achtertuin heel dicht bij de erfgrens met de buren. Deze boom stond er al toen wij het huurhuis betrokken en was al zeer groot en kon niet zelf nog gesnoeid worden.
Ik heb er geen problemen mee als de boom blijft staan, maar zou het ook niet tegen houden als hij weg gaat. Nu na 3 jaar eist mijn buurman dat de boom wordt verwijderd, omdat hij overlast ervaart van de wortels, de rotzooi van de zaden en het tegen houden van zonlicht.
De buren wonen al minimaal 15 jaar in het huis en sinds kort hebben ze het huis gekocht van de verhuurder.
We hebben al informatie ingewonnen over een vergunning en hoe veel het zou gaan kosten om de boom te verwijderen en af te voeren. We hebben al contact gehad met de verhuurder, zij zijn bereid de helft van de kosten te betalen. Ik vraag mij nu af wij zelf verplicht zijn om de andere helft van de kosten op onze rekening te nemen of dat deze door de verhuurder bekostigd moeten worden. De boom was namelijk al zeer groot om zelf nog te kunnen onderhouden, laat staan verwijderen. En als deze voor rekening van van de verhuurder, hoe kan ik er voor zorgen dat zij daadwerkelijk voor de kosten opdraaien. Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn probleem.

woensdag 9 augustus 2017