Buurman klaagt over overhangend groen

3 reacties

Hallo,

Ik heb even een vraag.
Sinds kort klaagt de achterbuurman over overhangend groen (klimop) op zijn schuurdak. Hij heeft gevraagd dit te verwijderen. Ik heb toegezegd dit te willen doen, maar dat hij mij daar wel de tijd voor moet geven omdat ik maar alleen ben en ook niet de financiële middelen heb om een hovenier in te schakelen en dat ik tevens ook lichamelijke klachten heb waardoor ik maar een korte periode iets kan doen.
Echter kreeg ik wat later een brief van hem in mijn brievenbus waarin hij dwingend aangaf dat we er niks mee deden. Netjes heb ik een briefje terug geschreven dat ik wel degelijk bezig ben, maar nogmaals het verzoek dat ik wat tijd nodig heb en nogmaals de situatie uitgelegd en dat de situatie ook is dat ik niet alles van zijn dak af kan halen omdat er nog een behoorlijke muur tussen staat. Aangegeven dat hij mijn toestemming heeft om het aan zijn kant af te snoeien omdat ik hier dus sowieso niet bij kan.
Echter vond ik een paar dagen later een nieuw briefje op mijn deurmat met dat hij er niks van zag dat ik er mee bezig ben en dat hij geen zin heeft om het aan zijn kant te snoeien. Dat hij mij 2 weken de tijd geeft en anders eventuele schade etc op mij gaat verhalen(hij heeft overigens een koophuis en ik een huurhuis). Ook is het zo dat ik hier al bijna 9 jaar woon en hij daar al voordat ik hier kwam wonen en nooit eerder heeft hij geklaagd bij mij over eventueel overhangend groen op zijn schuurdak en ineens gaat hij klagen dat het nu weg moet..............lijkt mij toch dat het niet in één nacht ineens over zijn schuurdak gegroeid is.
Nu mijn vraag; kan hij dit maken om eventuele schade etc op mij te willen verhalen terwijl ik aangeef dat ik mijn best doe(en dit doe ik ook écht!)aan mijn zijde alles te verwijderen en waar ik bij kan ook van zijn dak en dat hij het restant zelf mag snoeien? Kan hij een termijn stellen van 2 weken waarin ik dat moet doen terwijl ik niet de lichamelijke of financiële mogelijkheid heb om dit maar gelijk even door een hovenier te laten doen of maar allerlei gereedschap aan te schaffen etc?

Alvast bedankt voor het anwtoord!

woensdag 26 juli 2017