coniferen gesnoeid, aansprakelijk gesteld, en nu

27 reacties

Onze achtertuin wordt door een coniferen haag gescheiden van onze achterburen.
De bomen staan ong 20-30 cm uit de erfgrens op de grond van de achterburen.
Deze staan er meer dan 20 jaar, dus helaas verjaring.
Wij hebben deze 20 jaar lang gesnoeid, zowel in de breedte als in de hoogte. (ong 6 meter) Helaas zonder schriftelijke toestemming, wel mondelinge.
Aan de kant van de achterburen zijn deze op dezelfde manier gesnoeid door de achterbuurman.
Nu, plotseling, stelt de achterbuurman ons en onze buren aansprakelijk voor schade aan de bomen. Hij heeft een rapport laten maken door een taxateur die ons 11600 euro wil laten betalen. De bomen zijn inderdaad aan de onderkant (ong 2 meter) kaal. Dit omdat ze zo dicht tegen de erfgrens staan.
Nu snappen we dat we (juridisch gezien) helaas wat zullen moeten betalen. We hebben immers niks op papier. Maar uiteindelijk is dat geen oplossing. Snoeien moet volgend jaar weer gebeuren en oneindig hoog laten groeien is niet echt geweldig in onze kleine tuin. Onze (verzekerings) advocaat(en) hebben geen of weinig ideen.
We hebben voorgesteld het toppen van de bomen te betalen (675 euro) maar dan wel met afspraken over de breedte en de hoogte snoeien.
Ook hebben we voorgesteld dat wij het verwijderen compleet betalen, de helft van de nieuwe en de helft van een nieuwe schutting, de bomen moeten dan 2 meter uit de erfscheiding. Alles wordt afgewezen. Welke rechten heb ik nog? Volgens de verzekeringsadvocaat weinig tot niets.... Graag advies van iemand wat ik het beste kan doen.

zondag 6 november 2016