Hulst van buurvrouw tegen mijn muur

1 reactie

Al sinds ik in dit huis woon (koophuis) , nu zo'n 3 jaar, staat er een hulst in de voortuin van de buurvrouw tegen de muur van mijn huis. Ooit waren het aangrenzende huizen, maar het huis dat aangrensde aan mijn woning is gesloopt en is er een bungalow een stuk verder naar achteren gebouwd, wat dus betekent dat ik nu een 'hoekwoning' heb. Dit is zeker al 50 jaar geleden gebeurt.
Nu heb ik aan de kant van die buurvrouw, vochtplekken op mijn muur en schimmel achter mijn schilderijen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de muur te vochtig is en het vocht niet kwijt kan ivm die hulst. Het is inmiddels een vrij grote boom dat ook bijna boven mijn huis uitsteekt. Ik heb al een paar keer netjes aan de buurvrouw gevraagd, of ze de boom kort wilt houden omdat ik er last van heb. Maar ik kan net zo goed tegen de hulst zelf praten, die is denk ik nog behulpzamer...
De buurvrouw zegt namelijk dat het HAAR muur is... nu heb ik de kadastrale gegevens opgevraagd en het blijkt, dat kadastraal gezien, de muur op haar grond staat. Maar dat zou dus betekenen dat zij de muur zou kunnen afbreken en ik dus een huis kan hebben zonder muur ??

Nu is mijn vraag wat ik het beste kan doen om die hulst weg te krijgen.

woensdag 20 juni 2018