Huur tuin is een bende

8 reacties

Beste forum gangers,

veel nuttige informatie hier. Hopelijk kan iemand mij helpen.

Ik heb een tweetal situaties.

De eerste:

Mijn tuin was een gigantische bende toen ik hem kreeg. Onkruid overal, er lag geen gras, geen tegels (wel stapeltjes met tegels en kiezels) en afval overal. Ik en mijn vrouw hebben de tegels maar neergelegd over een groot deel van de rommel maar uiteraard ziet alles er nog steeds uit als Chernobyl. We willen hier niet al te lang wonen, maximaal nog een jaartje en we wonen hier nu net een jaar. Kan de verhuurder de borg inhouden wanneer wij dit appartement verlaten?
Ook al houd de verhuurder de borg in ondanks dat het onterecht is, hoe krijg ik dan alsnog mijn borg terug?

De tweede:

Er staat een dood boompje in de tuin. Zo'n 30cm doorsnede aan de onderkant en loopt spits af tot aan de bovenkant tot zo'n hoogte van 7 a 8 meter. Op grotere hoogte is hij dus erg smal. De eigenaar wil hem niet kappen maar wel 100 Euro tegemoet schieten. Dit trekt het niet echt naar mijn idee.
De boom stoort mij niet, wat mij wel stoort is dat mensen bij komen aankloppen als hij omwaait en schade veroorzaakt. Iedereen die ik sprak (incl. een soort bomen-advocaat) zegt dat het grootonderhoud is en de verantwoordelijkheid van de eigenaar.
Hoe neem ik succesvol afstand van aansprakelijkheid voor deze situatie?

mvg,

Daan

vrijdag 30 september 2016