leiboomconstructie

5 reacties

Wij leven helaas al jaren in onmin met onze buren ( heg 1 meter naar beneden snoeien zonder overleg, geluidsoverlast, intimidatie en zonder toestemming gefilmd worden etc). We wonen vrijstaand echter onze buurman heeft aan de zijkant van zijn woning 2 grote schotels geplaatst op zijn garage (zit aan huis) en balkon welke volledig in het zicht zijn voor ons (woonkamer, keuken en tuin), Daarnaast heeft hij diverse camera's hangen welke ook uitzicht hebben op onze zij/achtertuin en keuken. We hebben hem gevraagd, middels buurtbemiddeling, of hij deze wil verplaatsen en dat we bereidt zijn om deze kosten te delen of volledig te betalen. Dit wilde hij niet.
Om toch minder last te hebben van uitzicht en meer privacy te krijgen hebben wij een boom geplaatst. Deze is door hem vergiftigd ( heel spoor liep naar onze boom via zijn tuin) politie bijgehaald maar omdat het niet op camera staat is het geen doorslaggevend bewijs en kunnen we hem niet aansprakelijk stellen. Hierop hebben wij besloten om 2 grote leibomen te gaan plaatsen in dit voorjaar van ruim 3,5 meter hoogte en hiervoor alvast 3 palen van 4.00 met hiertussen plankjes om de bomen te geleiden geplaatst, tijdelijk hebben wij dit mooi met hedera's bekleed. Buurman heeft klacht ingediend omdat zijn schotel ontvangst hierdoor gehinderd wordt. Let wel hij heeft een kavel van bijna 1000 meter en de constructie staat bijna 3 meter van de erfgrens af. Hij heeft er verder geen uitzicht op want zijn garage staat er nog eens tussen. Op advies gemeente toch achteraf een omgevingsvergunning aangevraagd met daarbij de opmerkingen dat ze er waarschijnlijk wel een uitzondering voor zullen maken. Vandaag reactie gemeente ontvangen dat wij geen omgevingsvergunning krijgen en dat de brief nog volgt en wij met onze hovenier moeten kijken hoe verder.

Schiet mij maar lek hoor maar het staat op mijn eigen erf, en als ik de palen verwijder mag de boom zo hoog zijn als....4/5 meter maar door deze palen mag het niet.......Ik heb mij ooit laten informeren dat een leiboomconstructie geen restricties qua hoogte heeft. Iemand hier ervaring mee? Of goede tips? Bedankt alvast!

donderdag 25 januari 2018