Meerdere bomen achterburen.

4 reacties

Wij wonen(huren) sinds één jaar in een leuke twee onder één kap woning met een flinke achtertuin. Nu staan er bij de achterburen (koopwoning) meerdere bomen (tuin staat vol met hoge begroeiing) toen wij er kwamen de wonen hingen dat takken 4 á 5 meter over onze tuin heen. Die mochten we zelf snoeien van hun, en dat hebben we dan ook flink gedaan. Alles wat over de schutting heen stak is nu verwijderd. Die boom staat binnen één meter van de schutting.

Dan staan er ook twee hoge bomen (volgens mij een berk) die van die kleine 'zaadjes' met twee kleine vleugeltjes laten vallen, de achtertuin ligt er vol mee. En met een beetje wind kunnen we niet eens een glas drinken even laten staan omdat daar ook snel van die 'zaden' van in komen.

Dit geeft natuurlijk beste hinder in het genieten van onze royale achtertuin.

En dan komen we ook nog eens bij de schaduw die het geeft. De bomen zijn ver boven de 5 à 6 meter hoog, en naar schatting dan ook ouder dan 20 jaar.
10> van de 15 meter die onze tuin meet is vanaf even voor het middaguur tot een uur of acht schaduw, in de nazomer als de zon iets lager gaat staan is er eigenlijk bijna geen zon meer. Daardoor is het al snel te fris om buiten te zitten.

Hoe sterk is onze overlast dat we iets kunnen beginnen tegen onze achterburen?

Zelf snoeien zagen ze niet zitten, daarom mochten wij die ene boom zelf snoeien, het enige wat ze niet wouden is doorkijk naar hun tuin. Dat wil ik ook gerust voorkomen met een wat hogere dichte schutting. Wij hebben geen ramen op de eerste verdieping aan de achterzijde door een schuin dak aan die kant, dus ook daarvandaan zien we niks. (op een klein doucheraam na, waar je echt in moet klimmen mocht je wat willen zien naar buiten toe)

woensdag 22 augustus 2018