te grote boom in een stadstuintje

4 reacties

12 februarie 2018 in het terrein Elzenhagen Zuid zijn circa 500 bomen gekapt in opdracht van de gemeente Amsterdam. Waarom kan dit niet met 1 veel te grote boom in een stadstuintje?
Amsterdam Noord Nieuwendam,Tuidorp.

Wij hebben al lange tijd een conflict over een boom met onze buurman ( eigenlijk met zijn dochter, die daar niet eens woont) en weten steeds niet goed waar we aan toe zijn.
In de achtertuin van onze buurman staat een veel te grote boom voor het stadstuintje wat dit is. Alle buren klagen regelmatig over deze boom, ivm zon, schimmel, teken en overlast van de vele vogels. De laatste jaren zijn er zo nu en dan gesprekken gevoerd met Ymere, handtekeningen verzameld, gebeld, berichten /mails gestuurd. Zelfs is er recent een kapvergunning afgegeven door de gemeente. Dochter van de huurder heeft altijd geweigerd de boom weg te halen, omdat zij deze zelf wel mooi vindt ( ook nooit bijgesnoeid). Wegens vele klachten heeft ook de woningbouwvereniging zich er meerdere malen gevraagd of zij de boom mochten laten kappen, maar zonder toestemming hebben zij de boom nooit weg mogen halen. Wel is er een keer een hoveniersbedrijf geweest om te snoeien. Zij zijn niet verder gegaan dan twee takken snoeien.

Omdat de huurder, of eigenlijk zijn dochter, weer niet wil meewerken aan het kappen van de boom, is het nu aan Ymere om actie te ondernemen.
Het lijkt echter dat Ymere alle bewoners negeert die al jaren overlast ondervinden van de boom en hun woongenot minder belangrijk vindt dan van die ene bewoner ( of dochter die er niet woont).
Ymere geef aan :wij zijn op zoek naar juridisch mogelijkheden maar
6 maanden verder zijn ze nog steeds op zoek naar die mogelijkheden . Daarbij argumenten gebruiken die feitelijk onjuist zijn.
Wij houden ook van groen en hier is echt geen sprake van een overhangende tak . Deze boom is door de jaren alle kanten op meters gegroeid en past hier echt niet. Als Ymere jaren geleden al haar eigen tuinregels had gehandhaafd dan had het niet zover hoeven komen. Ymere laat nu zien dat je optreedt in gevallen die zo overduidelijk zijn en zorgt dat er gewoon uitvoering wordt gegeven aan de verleende kapvergunning.
woordt. Desnoods afgedwongen via de rechter.

Gisteren had ik weer een telefongesprek met gebiedsbeheerder. Die gaf me aan dat ze nog in gesprek zijn met bewoner en de uitkomst daarvan nog niet kunnen vertellen. Ze liet doorschemeren dat we wellicht niet echt blij worden van de oplossing.
Dus ben wel benieuwd wat mensen hiervan vinden of soortgelijke ervaringen hebben ? Ymere met al die jaren ervaring, is het verbazend dat zij deze zaak zo behandelen. Laatste hoop dat de Rijdende rechter ons wel helpt!

zondag 4 maart 2018