Wat kan ik doen tegen overlast van naalden ,

3 reacties

Een vraag met betrekking tot overmatige overlast van 2 naaldbomen op resp. 80 cm van de afscheiding en 60 cm van de erfscheiding .
De bomen staan aan de westzijde van de erfgrens, de heersende wind is westelijk ,zij het zuidwest of noordwest en bij en windkracht 2 worden in de gehele tuin naalden.
Op de paden en de beplanting met als gevolg goeds oppassen wan t voor je het weet glij je uit op de naalden.
De eigenaar van het perceel laat de takken precies voor de erfgeren snoeien met als gevolg dat met een beetje wind de takken over de erfscheiding komen.
Dit beteken matige wind tot ca. halfweg de tuin maar bij een 3 ligt de hele tuin vol.
De overlast is niet alleen in herfst, 365 dagen per jaar naalden tot in de woning als er een raam open staat.
Aan de voorzijde staat onze auto geparkeerd en deze zit contant onder de naalden met gevolg beschadigde ruitenwisser en extra kosten bij een service beurt om dat het gehele motorcompartiment onder de naalden zit.

Wij hebben in 2010 voor de rechtbank in Alkmaar omreden dat ik al jaar in jaar uit de eigenaar gevraagd om die bomen te verwijderen, hij zou er steeds maar over denken.
Op een geven moment waren we het zat en hem een laatste waarschuwing gegeven , geen actie dan maar een zaak voor de rechter.
Het resultaat, hij ontkende aanmaning van mijn kant, nooit klachten gehad.
Ik overviel hem met deze zaak.
Wel in het vonnis geen overhangende takken en dat is precies wat hij doet.
Eist voor het weghalen van de overhangende takken toegang tot onze tuin waarna wij met de rommel blijven zitten.

Wat kunnen wij doen, hebben wij rechten of moeten we deze overlast maar accepteren en dagelijks de naalden van de beplanting afhalen?

maandag 30 juli 2018