Handhaving - optreden van Politie en Gemeente of beter gezegd het niet optreden daarvan

2 reacties

Het in principe is het een lang verhaal waar merdere partijen bij betrokken zijn die niets gedaan hebben. Zowel de buren als ook Politie, BOA en Burgemeester/Gemeente. Vandaar dat ik het hier even plaats, maar het zou net zo goed kunnen staan bij Conflict met buren.
Door het niets doen van het bevoegd gezag is de situatie geeskaleerd zodat ik besloten heb mijn huis weer te verkopen waar ik pas in december 2015 ingetrokken ben na een jaar vol ellende door echtscheiding etc..

Na een periode van merdere maanden waar ik geen eigen thuis had door einde relatie had ik vorig jaar besloten om een tussenwoning te kopen in een Woonwijk. Het is een leuk huis en de buurt vond ik ook oke en rustig, maar had niet in de gaten dat er naast eigen huizen ook huizen van de sociale woningbouw tussen zitten. Niet verkeerd begrijpen, met sociale woningbouw is niets mis, had zelf in het verleden een huurhuis. Maar men moet het maar treffen. Dat het idd. sociale woningbouw is daar kwam ik snel achter door uitspraken van buren die zeiden dat ik in het ghetto van het dorp belandt ben.

Om een beeld te scheetsen. Er staat een rij huizen, dan komt een weg om de huizen te bereiken en tegenover hetzelfde, een rij huizen en inmidden een groenstrook. In de wintermaanden waren er geen gekke dingen te bekennen, pas eind april begonnen dan kinderen daar te voetballen. Naast een hoop lawaai soms tot 21.40 uur in de avond en bal die tegen mijn huis, aanbouw en raam vloog. Ik naam contact op met de gemeente om te achterhalen of het voetballen daar toegestaan is en mij bevestigde via mail dat dat wel toegelaten is.

Omdat ik zelf een BOA opleiding heb gehad zocht ik de APV en vond ook een artikel waarin staat dat alleen personen met ontheffing de groenstroken mogen betreden. Ik maakte dus een afspraak met de wijkagent om hierover met hem te praten. Hij raadde mij aan om elke keer als er gevoetbald word melding bij de politie te maken en ook de voetballende kinderen aan te spreken, dus niet de ouders, de kinderen. Dat deed ik dus. Een dag moest ik merdere keren kinderen aanspreken en een keer zei ik tegen buurjongen en buurmeisje dat ik de politie ging bellen als ze niet ophielden. Nadat ik ze al een aantal keren erop aangesproken had, dacht ik heb ik het maar over de Politie. Het duurde geen 5 tellen en woest ouders stonden bij op de stoep. Ze schelden mij uit en een buurman dreigde ook gewoon dat ik zou zien wat er gebeurt als ik de politie ging inschakelen etc. Ik had mijn familie als getuigen op visite. Nadat de buren vertrokken en weer in hun tuin gingen zitten, zetten ze de muziek zo hard dat het net de Tilburgse Kermis leek. Na de woeste woordwisseling van te voren zag ik het niet meer zitten om met die mensen nog een gesprek te voeren. Het zijn gewoon asociale die bepalen wat daar in de straat gebeurt en kan en mag.

Het probleem met geluidoverlast heb ik via hun verhuurder de kop in kunnen drukken. Het probleem met voetballen blijft bestaan en ook inmiddels ontstaat er steeds meer overlast door blaffende honden waaronder ook die van hun.

Na dit "gesprek" heb ik per mail aan de Burgemeester en in CC de BOA, Politieagent en Buurtbemiddeling contact opgenomen. De Burgemeester antwoordde hierop dat hij opgrond van mijn verhaal de Wijkagent en de aangewezen persoon voor veiligheid en openbare order aan tafel zou brengen.

Enkele dagen later zat ik 's avonds op de bank en zag dhr. Wijkagent langslopen. Ik dacht oh die komt zeker ook even bij mij bijpraten, ipv. ging hij naar de buren en kwam na een half uur weer naar buiten en ging weg. Stapte in de auto en weg was die. Binnen een mum van tijd stroomde het grasveld over van kinderen en jeugd en tot 21.40 uur voetballen. Toen ik nog een keer iets zei omdat de bal steeds weer in mijn beplaning en tegen het huis aan vloog, kwamen al die asos op de groenstrook en stelden zich pal voor mijn huis op en voetbalden mee waarvan een bal met volle kracht tegen mijn woonkamerraam ging. Ik belde de wijkagent om te vragen wat hij tegen die mensen had gezegd en waarom hij niet bij mij langs kwam. Daarop antwoorde die: Hij heeft gedaan wat zijn baas, de Burgemeester hem verteld had, namelijk aan die mensen vertellen dat die kinderen gewoon daar mogen voetballen als ze maar willen. En dat ik hem voorbijgelopen ben en niet verteld had dat ik al contact met de Burgemeester heb gehad en ook met de Woonstichting, dat ik 3 paarden voor mijn karretje zou spannen en noem maar op. Zo te horen was hij in zijn eer als politieagent gekrenkt?

Ook hier belde ik de Politie, ook dit melde ik de Gemeente en niets gebeurde. Ik moet aanmerken ik woon alleen een voelde mij echt bedreigd en was (ben het nog steeds) bang in mijn eigen huis.

Er vond een gesprek met de buurtbemiddeling plaats wat ook niets opleverde, die heren en damen tokkies, zeiden wat ze vinden en wilde niet schikken. Mijn voorstel dat de kinderen maar 10m op moeten schuiven zodat ik geen last heb, werd gewoon van tafel geveegd. Kinderen kan met niet opvoeden dat ze daar of daar mogen komen!!!

Tijdens dit gesprek werd ik weer door de eene buurman bedreigd, maar wel zo dat er geen aangifte gedaan kan worden. Dus hij weet verdomd goed wat hij wel en niet kan zeggen. In korte lijnen vertelden die Asos dat alles zo zou blijven zoals het is, en als ik mij niet ga schikken dan moet ik maar gewoon kijken dat ik ga vertrekken!

Inmiddels had ik een klacht tegen Burgemeester, Politieagent en BOA ingediend. Dan schrok met plotseling wakker. Wat? Een klacht tegen de Burgemeester? Dat kan niet.
Kan wel. Het ging van kwaad naar erger tot ik een gesprek met de secretaris had van de Burgemeester. Hij vertelde mij betr. het voetballen dat ik een verzoek tot handhaving moest aanvragen en of ik niet de klacht tegen de Burgemeester wilde intrekken. Toen wilde ik dit nog niet of even over nadenken. Verzoek tot handhaving zou ik in iedere geval doen.

Dan kreeg ik een mai van mijn Leidinggevende en moest naar hem toekomen. Ik werk ook bij de Politie, maar in een burgerfunctie en in de ICT sectoor. Dat wist die Wijkagent dus en die had zijn leidinggevende verzocht met de mijne contact op te nemen om te onderzoeken of ik informatie uit de Politiesystemen zou kunnen halen in die in mijn voordeel zou kunnen gebruiken ...??!!??? Mijn leidinggevende weet natuurlijk dat ik zulke autorisaties niet heb en hij wilde de kant van mijn verhaal horen wat ik hem graag vertelde.
Ongelooflijk.

Maar goed. Na dit gebeurtenis heb ik zelf actie ondernomen en aangegeven dat ik een gesprek wil met de Burgemeester. Toen al had ik de beslissing genomen dat ik daar niet meer wonen zou blijven. Ik blijf niet tussen buren zitten die mij dreigen, treiteren en de steeds terugkerende overlast. Mijn gezondheid is belangrijker en mijn rust, maar feit is dati k met alle kosten en zorgen zit.
Het gesprek met de Burgemeester was oke. Hij bood ook nog zijn excuus aan en dankte ervoor dat ik het gesprek gezocht had.
Ik had daarna mijn klacht tegen hem ingetrokken omdat ik ook van mening ben dat dat verder niets op had geleverd.
Nu heb ik een contactpersoon van de gemeente waar ik contact mee kan opnemen als iets is. Mijn eis was ervoor te zorgen dat ik de komende maanden met rust wordt gelaten door de buren (ze hadden ook uit een andere tuin een verkoopbord gejat en in mijn tuin weggezet!) en de kans krijg mijn huis te kunnen verkopen wat in deze buurt natuurlijk ook tegenvalt.

Er wordt nog steeds gevoetbald.
De buren zitten merdere keren per week tot 's avonds laat in hun tuin hard te praten en te lachen (ze werken niet, dan kan men dat natuurlijk - ik moet om half 6 's morgens mijn bed uit), de honden voeren blafwedstrijden - maar niemand behalve ik die daar last van heeft. De verdacht komt in mij en veel mensen in mijn omgeving omhoog, dat de buurt gewoon bang is inkl. de wijkagent etc..

Een resultaat op mijn verzoek op handhaving is nog niet aanwezig, maar ik ga ervan uit dat ze gewoon de APV aanpassen en het spelen toestaan op de groenstroken. Oke, dan kan ik een rechtszaak beginnen, maar wat schiet ik daarmee op.

Dankzij het niet handelen van Politie, Gemeente, Burgemeester ga ik daar vertrekken omdat het niet leefbaar is. Ik zit met een koophuis dat te koop staat en hoop dat de komende maanden iemand komt die het graag wil kopen en als dat niet het geval is zit ik nog met het probleem dat mijn Hypotheekverstrekker verhuur niet toestaat dus ik kom met dubbele lasten te zitten terwijl ik eigenlijk niets als mijn rust wilde als normale, werkende, belastingbetalende fatsoenlijke burger van deze gemeente.

Iemand een idee wat ik kan doen om de gemeente te bewegen mij te ondersteunen in verkoop van huis of de Hypotheekverstrekker te bewegen dat ik toch tijdelijk mag verhuren tot het verkocht is?

Of wat ik anders kan doen dat ik niet nog met de schade blijf zitten.

dinsdag 2 augustus 2016