Overlast Kerkklokken te harde decibel en 4 keer per uur

3 reacties

Graag advies bij het volgende. Ik woon tegenover een kerk .
Mijn voordeur is 15 meter van de kerk. De klokken luiden iedere 15 minuten een hele riedel van meer dan 2 minuten en dusdanig hard dat ik niemand aan de telefoon kan verstaan of mijn televisie kan horen. Er worden evenementen voor mijn huis gehouden en het geluid van de kerk klokken komen nog boven het geluid van de kermis attracties uit. Elk kwartier is het een hele riedel zoals een draai orgel doet.
Om 12 uur s middags en 9 uur s avonds gaat eerst de riedel , dan de 12 slagen en daarna nogmaals 90 slagen in totaal 5 minuten keihard. Elke woensdagmorgen en zondagmiddag wordt er een uur lang op het bataljon keihard gespeeld.
Ik word er bloednerveus van en heb diverse malen een verzoek in gediend of de decibel omlaag mag krijg echter geen enkele reactie.
Ik heb geen dubbel glas, heb daarvoor een verzoek ingediend bij de woningstichting maar die doen moeilijk over de kosten.
Deze woning was voorheen een cafe en is door de gemeente in het bestemmingsplan opgenomen als wonen en niet als aanloopgebied winkel. Terwijl er voor mijn huis iedere woensdag een markt gehouden worden, de auto parkeren voor mijn woning daar ligt een hele grote parkeerplaats om te gaan winkelen en er staat ook nog een cafe naast mijn huis. En alle evenementen worden voor mijn woning gehouden.
Het is de enige woning op het marktplein wat alles zo voor de deur heeft. Ik ben daarover van tevoren niet geinformeerd door de woningstichting. Moest verhuizen vanwege mijn gezondheid en ik dacht hier rust en stilte te kunnen vinden.
Ik weet niet meer wat ik moet beginnen.
Mag een kerk zelf bepalen hoe hard de decibellen zijn, er is voor mij geen enkele sprake van woongenot en welzijn en ik word steeds zieker zowel geestelijk als lichamelijk. De kerk klokken bepalen mijn hele staat van zijn. Ik weet dat ik niet overdrijf want als mensen hun auto hier parkeren zegt iedereen wat hard gaat dat je zult hier maar wonen. Wat kan ik doen en hoeveel recht heb ik .
Heb nu het gevoel dat ik moet opvechten tegen de gemeente kerk en woningstichting omdat zowel gemeente als woningstichting zegt dat deze locatie geschikt is voor wonen. Mijn inziens is deze locatie alleen geschikt als cafe of bedrijfspand.
De kerkklokken zijn voor mij op dit moment het aller belangrijkste dat die zachter gezet worden. Ik heb om bemiddeling gevraagd bij de woningstichting voor een andere woning heb al 11 jaar meettijd maar ook dat zijn ze niet bereid te doen.

Alle adviezen zijn van harte welkom.

donderdag 11 augustus 2016