Beboet voor het betreden van verboden terrein.

4 reacties

Hallo,

zoals aangegeven in het onderwerp ben ik beboet voor het betreden van verboden terrein. Iets waar ik op dat moment geen weet van had.

De situatie was als volgt. Met een vriend wilde ik een aantal weken terug foto's gaan maken van de zonsopgang in Nationaal park De Hoge Veluwe. Toen wij daar aankwamen rond 07:00 was de poort van het park open en zijn we naar binnen gewandeld. Een klein kwartier later zijn we staande gehouden door de boswachter die ons een proces verbaal gaf omdat wij ons in het park bevonden buiten de toegestane openingstijden. De boswachter heeft ons bevolen het park uit te gaan, iets wat wij ook meteen hebben gedaan, ons humeur was natuurlijk flink verpest. Weer bij de ingang van het park hebben wij gekeken of er ergens openingstijden te zien waren maar deze hebben wij niet aangetroffen. We hebben foto's gemaakt van de situatie en beraden nu om in verzet te gaan tegen het proces verbaal.
De foto's terugkijkend zie ik wel een bordje met daarop 'Verboden toegang, art. 461 Wetboek van Strafrecht'. Ik heb opgezocht wat dit inhoud en wat ik daaruit op maak is dat een bevoegde persoon het recht heeft andere personen te verwijderen van de grond waar hij van in bezit is/die hij beheert wanneer deze personen geen toestemming hebben zich op die grond te begeven dan wel deze personen te beboeten. Zoals eerder aangegeven waren wij ons niet bewust van het feit dat wij het park alleen tijdens openingstijden mochten betreden/dat er enige iets van openingstijden waren. Nou vraag ik me af, als ik in verzet ga tegen deze boete. Zou ik dan enige kans maken?

Ik hoor graag van u en uw advies.

Gr,

Pim

woensdag 3 oktober 2018