Bomen in de straat

0 reacties

In onze straat staan een aantal bomen.Dit zijn esdoorn als ik mij niet vergis.
Een van de grootste/hoogste (de top steekt vele meters boven ons huis en dat van de buren uit) staat voor ons huis en dat van onze buren.
Takken en bladeren steken ver uit.
Laten we ons verhaal beginnen door te geloven dat de boom qua lengte/breedte tot omvang woning(en) niet meer in verhouding is.
Dit type bomen veroorzaakt jaarlijks (van mei t/m augustus en van oktober tot november) enorme hoeveelheden afval.
Dit betreft: vallende bladeren, zaden/bolletjes die soort vleugeltjes hebben en honingdauw geproduceerd door luizen in de bomen.
Van deze 3 zijn de zaden/bolletjes en de honingdauw een ware verschrikking.
Ramen of deuren open zetten aan die kant is in die periode haast niet te doen.
De zaden/bolletjes verstoppen de bij geparkeerde auto's aanwezige gaten en kieren.Bij een onderhoudsbeurt van onze auto kregen we er zelfs een opmerking over.
Dan de honingdauw. Auto wassen of in de was zetten heeft geen enkele zin want staand onder of in de buurt van de bomen geparkeerde auto's is deze binnen een dag helemaal bedekt met miniscule plakkerige druppeltjes.
Dit alles heeft ertoe geleid dat veel autobezitters in de straat waaronder wijzelf de auto's verderop parkeren waardoor de bewoners daar hun auto's vaak niet kwijt kunnen wat weer leidt tot opmerkingen daarover van hun kant. Ze hebben geen ongelijk.
Tot slot: het vele afval (bladeren, zaden/bolletjes en de dauw) maken de straat bij regen een ware glijbaan.
De gemeente is in afgelopen 12 jaar dat wij hier wonen een paar keer aangeschreven. Ze reageren ook netjes. Om het jaar wordt dan een beetje gesnoeid and that's it.
Wij willen nu wel eens weten of hier nu eens iets aan gedaan zou kunnen worden en of er juridisch gezien iets te halen valt.
Grt,
Hans Süskind

zaterdag 20 augustus 2016