erfdienstbaarheid breedtte overpad

2 reacties

Hallo,

Wij hebben een paar weken geleden de sleutel ontvangen van onze nieuwe koopwoning (Jeej!)

Wij hebben een hoekwoning van een 5 rijtjeswoning. Aan de andere kant staan nog een vergelijkbare 5 rijtjeswoning. Aan de achterkanten loopt een overbad die achtertuinen van de 10 woningen met elkaar verbind en langs onze hoekwoning en die van de buren van het andere rijtje weer op de straat uitkomt.

Wat ons verbaasd is dat het lange pad langs alle achtertuinen 1 meter 50 breed is maar over de diepte van onze tuin 1 meter 180. Overal in deze nieuwbouwwijk zijn de overpaden 1 meter 50 behalve dit overpad tussen deze 2 hoekwoningen.

Toen wij tekenden voor de koop van de woning stond op de schaaltekening van de wijk aangegeven dat het overpad 1 meter 50 zou zijn, net zo breed als alle andere paden in de wijk. Op de tekening stond ook 1 parkeerplaats meer die er uiteindelijk ook niet is gekomen.

We hebben het over 15cm over de volledige diepte van het kavel dat wij hebben gekocht. Zo'n 5 vierkante meter. Als je dit keer de grondprijs rekent dan betalen wij nu 2500 euro méér aan erfdienstbaarheid dan dat wij dachten overeegekomen te zijn.
De ontwikkelaar laat amper van zich horen en geeft aan dat de maten "circ maten" zijn en dat deze daarom dus af kunenn wijken en verwijst mij verder anoniem door naar de gemeente om daar te gaan klagen.

Mijn vraag concreet is kunnen wij hier in dit stadium nog iets aan doen en is het normaal dat de aannemer in overleg met de gemeente zomaar kan besluiten dat ik mijn grond af moet dragen naar hun wensen, zonder dat daar ook maar iets bericht word aan ons als eigenaren van de grond?

Mvg,

Nelis.

dinsdag 2 mei 2017