Gebruikersovereenkomst getekend, niet getekend terug gehad

1 reactie

Beste,

15 maart jl. heeft de gemeente mondeling toestemming gegeven dat wij een strook naast ons huis in bruikleen kunnen nemen. Het gaat om een stuk van 110m2 We hebben gemeld dat we er een schutting op wilden zetten. . We mochten direct beginnen, was het antwoord. Toen mijn vriend begon over de brandput in onze tuin, kon er ineens niets meer. We hebben contact gezocht met een veiligheidscommandant van de brandweer en met hem besproken dat we bij de brandput een schutting willen plaatsen van 70 cm hoog. Dit was volgens hem geen probleem en heeft dit ook bevestigd per mail naar de gemeente.
Daarna hebben we een gebruikersovereenkomst gekregen, waarin staat dat we bij de brandput een hek mogen plaatsen van max. 70 cm hoog. Er geen diepgewortelde bomen mogen worden geplaatst. Wij hebben deze overeenkomst getekend en retour gezonden, naar de gemeente.

3 dagen later, krijgen wij een telefoontje van de gemeente dat het allemaal niet door kan gaan. Hij had een fout gemaakt. De strook heeft een groenbestemming, geen bouwbestemming. Kopen is ook geen optie, omdat er allemaal leidingen liggen.

In de overeenkomst staat nergens dat wij geen schutting mogen plaatsen. Terwijl dat wel in de overeenkomst van onze overburen staat. Die wilden ook graag het strook naast hun huis erbij. Bij hen staat letterlijk bij punt, dat het plaatsen van een schutting niet is toegestaan.

Wij willen hier natuurlijk werk van maken, maar mijn punt is...wij hebben de overeenkomst getekend, maar niet getekend terug gekregen. Hebben wij een poot om op te staan. We hebben inmiddels wel kosten gemaakt, omdat hij mondeling heeft toegezegd dat we direct mochten beginnen. Dit was geen enkel probleem.

Chris Schenkel en Ina Staal

dinsdag 24 april 2018