Gemeenschappelijk tuinen midde in de wijk

3 reacties

Meerdere eengezinswoningen in onze buurt grenzen aan een hofje met groen. Eensgezinswoningen die zelf een tuin hebben, hebben ook nog een gemeenschappelijk veld aan de achtertuin grenzen. Gemeente heeft deze grond lang geleden aan de woningbouw verpacht onder eeuwigdurende erfpacht. Woningbouw betaald onderhoud van al het groen op deze grond. Nu de huurhuizen verkocht worden staat in de verkoopakte dat de koper en diens kopers en zo verder, betalen voor het onderhoud aan de woningbouw vereniging.
Voor de beeldvorming, Tuinen zijn openbaar toegankelijk en de tuinen zijn identiek aan de tuinen van de gemeente zelf, die worden onderhouden door de gemeente. De andere tuinen worden onderhouden door de woningbouw van het geld dat de kopers en woningbouw namens zijn huurders, betalen.

Nu vinden de kopers die grenzen aan de gemeente tuin het niet eerlijk dat zij bij het kopen van hun huis hebben moeten tekenen voor de kosten van de gemeenschappelijke tuinen. Daar gelaten of het wel of niet vantevoren is gemeld. Iedereen binnen de gemeente kan dus gebruik maken van dit "poep" veldje maar een aantal bewoners betalen hiervoor.

De woningbouw die, na het eventueel verkopen van alle huizen, dus nog grond bezit en moet onderhouden is best vreemd.
Nu zijn de bewoners en de woningbouw samen in gesprek met de gemeente om grond terug te geven aan de gemeente en onderhoud in groenvoorziening van de gemeente mee te nemen.

Dit loopt uit op niets. Wat zijn de rechten en plichten van de bewoners en woningbouw? Hebben we geen poot om op te staan? Wens is grond terug te geven aan de gemeente en zelf niet meer te betalen voor onderhoud. Woningbouw stapt er tussen uit.

maandag 30 oktober 2017