Huur perceel grenzend aan perceel nieuw gekocht huis

5 reacties

Wij hebben sinds kort een nieuw huis gekocht meet een mooie tuin grenzend aan een geluidswal, op deze geluidswal staat onze schutting. Nu geeft de gemeente opeens aan dat er huur betaald moet worden over dat het stukje grond op de geluidswal.
Verkopende partij en makelaar was niet op de hoogte van de huur en de verkopende partij heeft deze dan ook nooit betaald. Na opsnorren van alle bewoners geven deze allemaal aan nooit huur te hebben betaald aan de gemeente (periode van 30 jaar).

Ik heb contact gehad met de gemeente hierover maar die dreigen met een rechtszaak zodra ik over het verjaringsrecht begon (welke ik volgens hun nooit ging winnen). Normaliter is deze huur een symbolisch bedrag maar daar zijn ze van afgestapt bij ons en of we even 300 euro per jaar willen lappen voor het stukje grond. De gemeente heeft in de laatste brief ook aangegeven dat deze nooit verhuurd is geweest.

Wat zijn mijn kansen om met verjaringsrecht (zelfs ter kwade trouw, 20 jaar) het stuk grond - dat onderdeel is van mijn tuin - in mijn bezit te krijgen?

dinsdag 4 december 2018