Rechten en plichten Brandgang, bestrating en riool

3 reacties

Goedemorgen,

Ik heb al meer rond gekeken en kom wel vergelijkbare soorten cases tegen maar niet precies waar ik een antwoord op kan vinden.

We hebben samen met ons huizenblok een brandgang tussen de huizen liggen, met rioolputten. Omdat we al voor de 2e maal erg last hebben van verzakking in de steeg hebben we een aantal jaar geleden de hele brandgang bestrating op laten hogen. (dit op eigen initiatief met de bewoners) Helaas is nu na een aantal jaren de brandgang weer dusdanig verzakt dat we soort sink holes gaan krijgen en het gevaarlijk wordt om er te lopen/fietsen.

Waarschijnlijk heeft het te maken met het riool en de aansluiting daarop want op een aantal plekken loopt het water niet(goed) weg. Hierdoor spoelt dus al het zand wat onder de bestrating ligt weg.

Omdat we het zelf al een keer hebben laten ophogen hebben we ons deze keer gemeld bij de gemeente , maar die geven als reactie: deze brand gang is van de bewoners wij kunnen hier niks aan doen het beste met elkaar een aannemer inschakelen om te kijken wat er aan de hand is.

We zijn ons ervan bewust dat de bestrating en onderhoud in de brandgang voor de bewoners is. Maar wat zijn nu precies de rechten en plichten mbt het riool en de aansluiting?

ik vond dit artikel maar het is mij nog niet helemaal helder:

https://www.rechtenvastgoed.nl/koop/riool-vlakbij-woning-eigenaar/#_ftn2

in de koopakte staat dit:
1. Het voetpad zal uitsluitend mogen worden gebruikt om te voet daarover
te gaan, zonodig met een kinderwagen, met een rijwiel of een bromfiets -
aan de hand en met een hond aan de lijn.
2. Het onderhoud van gemelde voetpaden komt voor gezamenlijke rekening
van de respectieve eigenaren.

Wie kan mij helpen met een duidelijke instructie wat nodig is en wat niet?

donderdag 17 mei 2018