Schoorsteen door vorige eigenaar gebouwd op grond die in bruikleen is van de gemeente

3 reacties

Hallo,

Graag wil ik jullie volgend dilemma voorleggen.

Mijn moeder heeft vorig jaar een bungalow gekocht. Het was bekend dat hier een stuk grond "snippergroen" bij zat dat in bruikleen is van de Gemeente. Zij kon dit stuk grond ook niet kopen vanwege de aanwezige bekabeling van lantarenpalen.

Op de grond is door de vorige eigenaar een schutting geplaatst, die nu door een klacht van de buren helaas verwijderd moet worden. Wij hebben dan ook besloten de schutting terug te plaatsen op eigen grond.
Maar het in bruikleen zijnde stuk van de gemeente ligt dus achter de schutting en zal niet meer worden gebruikt. Het lijkt dus logisch dit stuk weer terug te geven aan de Gemeente… MAAR… in het verlengde van de tuin ligt nog een klein grond waarop door een eerdere eigenaar een schoorsteen is gebouwd (het bouwjaar weet ik niet, maar het is in ieder geval voor 1998).

Uiteraard wil mijn moeder deze schoorsteen behouden (deze zit ook vast aan het huis en wordt gebruikt voor de aanwezige gashaard).
Deze staat echter niet in de kadasterstukken behorende bij de gebruikersovereenkomst uit 2014. Bij deze overeenkomst is ook een brief van de Gemeente die aangeeft dat de schutting in strijd is met de voorwaarden. Over de schoorsteen wordt dus niks gezegd.

WAT NU? Is het mogelijk dat de Gemeente eist dat de schoorsteen verwijderd wordt als wij de grond teruggeven?
Ik durf dit niet rechtstreeks aan de Gemeente voor te leggen, omdat ik bang ben “slapende honden” wakker te maken. Dus heel graag jullie advies in deze.

Hartelijke groeten ook namens mijn moeder,
Judith

woensdag 17 mei 2017