Welke rechten heb ik bij een te klein gekregen perceel bij nieuwbouw?

0 reacties

Wij hebben met vorig jaar met 6-tal personen/gezinnen meegedaan aan een bouwproject. Dit bouwproject is volledig gerund door een aannemer, en wij konden afgezien van een aantal kijkdagen niet op de locatie komen.

Achter onze tuin ligt een pad met recht van overpad voor de buren. Nu blijkt (ruim een half jaar na oplevering) bij meting van het kadaster dat dit pad 92cm te kort op ons huis is gelegd. Dit houdt tevens in dat wij dus 92cm meer tuin hadden moeten krijgen over de hele breedte van het perceel. (totaal +- 5m2)
Bij de bouw is bij 1 van de woningen tevens een tuinhuis geplaatst. Deze staat op de bouwtekeningen ook op het einde van het perceel.
Destijd hebben 2 van de woningen 1 extra lengte meter aan het perceel bijgekocht. Dit was in totaal 6m2 tegen 5000 euro.

De gemeente heeft inmiddels toegegeven dat de fout bij hen ligt en doet ons een voorstel van 215 per m2.

De vraag van ons is nu welke rechten hebben wij?
1: prijs die destijds voor de extra meter betaald is = 833 per m2
2: Kunnen wij gederfde inkomsten/extra kosten claimen. Denk aan rentederving, extra ozb belasting, extra inkomstenbelasting door hoger eigenwoningforfait en een stijging van de grondwaarde sinds aankoop?
3: Indien wij de grond niet besluiten te verkopen, kunnen wij de tuinhuisjes en reeds geplaatste schutting laten verplaatsen op kosten van de gemeente?

donderdag 1 februari 2018