Parkeren bedrijfsbus in woonwijk

5 reacties

Ik woon in een oudere woonwijk, met beperkte parkeergelegenheid
In de wijk staan s'nachts veel bedrijfsbussen geparkeerd, die van mij ook. Bij ons in de straat mag aan één kant worden geparkeerd, tegenover ons is een straat waar aan allebei de kanten mag worden geparkeerd, daardoor is deze straat erg smal, en kunnen auto's elkaar lastig paseren..

Nu parkeer ik mijn bus altijd in de parallel straat vooraan, tegen de bocht, hierdoor kunnen buren de straat slecht overzien als ze aan komen rijden, mij is eens gevraagd op een andere plaats te parkeren, maar die is er nauwelijks, en dan kan ik mn bus niet meer in de gaten houden.. verderop in de straat is ook niet gewenst, wat ieder claimt de parkeerplaats voor eigen woning..
Sinds kort heb ik nu een nieuwe hoge bus (sprinter)
Nu kreeg ik de handhaving op bezoek, ik mag de bus daar niet meer parkeren, want er zijn klachten binnengekomen, en mijn bus is te hoog (10 a 15 cm), en te lang, als ik er een aanhanger achter heb..
In de wijk staan meerdere van deze bedrijfsbussen, ik vroeg of die er dan wel mochten staan, ze zijden van niet, maar daar zijn geen klachten tegen..
Als er weer een melding binnenkomt en mijn bus staat er weer zal ik er een boete voor krijgen...
Ik zit hier best mee, want ik was juist heel blij met mn nieuwe hoge bus..
Wat kan ik hier mee?
Mag mijn bus er echt niet staan?
Moet ik hierover contact opnemen met de gemeente?

woensdag 31 oktober 2018