Parkeren voor mijn 'uitrit'

7 reacties

Vanuit onze garage kun je met een korte uitrit via het trottoir (verlaagde stoeprand) de straat op. Links en rechts zijn parkeervakken naast het troittoir. De uitrit is echter zo kort dat onze auto er niet op past (staat hij midden op het trottoir met de neus) en in de garage staan met name fietsen. Wij parkeren hier dus nooit: dat doen we aan de andere kant, de voorkant van het huis. Wel gebruiken we het regelmatig om de auto in/uit te laden (vakantie, afval wegbrengen, uitladen boodschappen, etc.) en iedere dag om met de fiets de straat op te gaan.

Nu komt het steeds vaker voor dat mensen voor onze uitrit parkeren: links en rechts staan er immers al auto's en wij gebruiken hem toch niet voor de auto. Dat wij vervolgens niet in of uit kunnen laden met de auto en met onze fiets over de stoep langs de glascontainer moeten (lekke banden) is niet van belang: dan moeten we maar aanbellen. Ook vinden ze de situatie niet duidelijk: de parkeerplekken links en rechts hebben een blauwe klinker (6 auto's kunnen daar parkeren) en dat loopt voor onze uitrit door. Daaruit leiden zij af dat het helemaal niet duidelijk is dat het hier om een uitrit gaat.

Wat vinden jullie, hebben onze buren een punt? Is het eigenlijk toch geen uitrit omdat wij hem niet zo (met de auto) gebruiken? En heeft het wellicht zin om bij de gemeente te informeren om een kruis of iets dergelijks op de straat te tekenen? Of heeft dat weinig zin? Of is dat zelfs van ons asociaal?

Voor de duidelijkheid: er zijn voldoende parkeermogelijkheden maar dan moeten onze buren 20 meter extra lopen.

dinsdag 11 september 2018