2 maal geflitst op dezelfde weg in 5 minuten tijd.

2 reacties

Geachte Lezer,

Laatst heb ik 2 boetes in ontvangst mogen nemen voor het te hard rijden op een 80 km/h weg. Zelf heb ik niet gemerkt dat ik te hard reed, en heb vervolgens de zelfde snelheid aangehouden op deze weg. Ik ben op een afstand van ongeveer 5 km 2 maal geflits, een keer met 24 te hard en een maal met 22 te hard.

Natuurlijk begrijp ik dat het mijn verantwoordelijkheid is als bestuurder om de maximum snelheid niet te overschrijden. helaas was ik op dit moment niet helemaal met mijn gedachte met de snelheid en had dus niet door dat ik te hard aan het rijden was. Het is niet zo dat ik zeg dat het belachelijk is dat ik hiervoor een bekeuring krijg, maar ik zou wel willen vragen of het mogelijk is om op een van deze boetes in bezwaar te gaan. zelf ben ik namelijk een student en is €500,00 aan boetes een aanzienlijk groot bedrag. De weg situatie was als volgt: er reed bijna geen andere auto's en het wegdek was niet glad ook regende het niet, voor mijn idee heb ik geen andere bestuurders in gevaar gebracht doordat ik hier te snel heb gereden. dit is tevens ook de eerste keer dat ik ooit een boeten / in aanraking met justitie ben gekomen.

Zelf ben ik er zeker van overtuigt dat de boete terecht is en het mijn eigen fout is maar ik vindt 2 maal een boeten krijgen voor het niet merken van dat ik te hard reed een beetje dubbel op (binnen 5 minuten). Ik hoop dat iemand mij hierin advies kan geven, en eventueel mij zou kunnen uitleggen hoe ik het beste hier in bezwaar tegen kan gaan.

Mijn excuses als er spelfouten aanwezig zijn (ben niet geweldig in Nederlands)

Met vriendelijke groet,

Mike

maandag 12 november 2018