Heeft de politie juist gehandeld?

1 reactie

Hoi,

Ik ben gisteren aangehouden op mijn snorscooter terwijl ik ca. 20 km/h op het fietspad reed met een telefoon in mijn hand. De politie te auto kwam uit een zijstraat rijdend in tegengestelde richting en gaven mij een boete voor het bedienen van een telefoon tijdens het rijden. Tevens controleerde zij mijn scooter volledig door kapper los te schroeven om uit te vinden of er een begrenzer op gemonteerd was. Ik heb de scooter particulier gekocht en heb en weinig verstand van. Dus ik gaf aan dat ik geen idee had dat er een begrenzer op zat.

Uiteindelijk vonden ze niks en namen ze de scooter mee naar het politiebureau om hem te demonteren. Ze hebben een begrenzer gevonden en daar heb ik een bekeuring voor gekregen. Ook heeft de scooter een WOK status gekregen. De volgende dag ben ik de scooter gaan halen en tot mijn verbazing zaten een aantal kappen verkeerd gemonteerd.

Buiten dat ze de kappen van de scooter verkeerd gemonteerd hebben, reden zij in tegengestelde richting, is mij geen bewijs overhandigd voor het in beslag nemen van mijn scooter, is mij niet verteld wat er ging gebeuren met de scooter, zijn ze zelf op mijn scooter naar het politiebureau gereden en tenslotte had ik geen weet van de begrenzer die gemonteerd zat op de scooter.

Is dit de juiste manier om met mensen om te gaan? Wat is er mogelijk? Een goed verweer schrijven wanneer de boetes binnen zijn gekomen? Klacht indienen?

Gr. Remco

woensdag 13 juli 2016