Door fout UWV/jobcoach al mijn huursubsidie kwijt

1 reactie

In 2016 ben ik in overleg met mijn jobcoach een halve dag meer kan werken. Dit is door mijn jobcoach of verkeerd doorgegeven of door het UWV niet goed geregistreerd, want ik kreeg op 5 januari 2017 een telefoontje dat er teveel uitkering was uitgekeerd en dat er een terugbetaling zou komen.

Prima, dat geld had ik geen recht op dus heb ik meteen terugbetaald en daarmee was het volgens het UWV geregeld.

Nu krijg ik ineens 2 jaar later een brief van de belastingdienst dat ik al mijn huurtoeslag en een groot deel van mijn zorgtoeslag moet terugbetalen, omdat ik in 2016 teveel had verdient. Ik snap er niks van dus pak al die gegevens erbij die ze gebruikt hebben en zie dan dat het UWV het teveel betaalde bedrag, zonder de terugbetaling die ik heb moeten doen, door heeft gegeven als inkomen, waardoor ik +- 600 euro bruto boven de huurgrens uit ben gekomen.

Lang verhaal kort, door dit grapje van het UWV kan ik nu bijna 2000 euro terugbetalen, voor inkomsten die ik allang heb terug betaald.

Wat had ik hier anders aan moeten doen? Ik heb online gevonden dat ik die 600 euro als negatieve inkomsten kan opgeven voor 2017, maar daar krijg ik dat jaar niet ineens 2000 euro meer huursubsidie door.

dinsdag 13 februari 2018