Nabetaling afgeketst

0 reacties

Hallo allemaal,

Wie heeft ervaring en kan mij verder adviseren.

Ik ben vorig jaar mei 2016 werkzaam bij de gemeente en ben ingeschaald in schaal 8. In september 2016 is de functie met terugwerkende kracht m.i.v. juni 2016 opgehoogd naar functionele schaal 9.

De nabetaling was mondeling toegezegd maar zou ik krijgen als ik een jaar werkzaam ben, maar tot op vorige week opeens afgeketst met de argumenten dat ik opeens in een aanloopschaal 8 zit en geen recht heb op een nabetaling. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek en in alle documenten van en naar personeelszaken naar de teammanager is niks over een aanloopschaal te vinden. Alleen ingeschaald in schaal 8 omdat schaal 9 niet eens bestond. Als een functionele schaal 9 niet bestond tijdens mijn sollicitatiegesprek bestaat een aanloopschaal 8 ook niet.
Volgens personeelszaken en teammanager krijg ik mijn gelijk niet. Ik heb hun diverse keren aangesproken, gemaild enz. Ik zit alsnog in aanloopschaal 8.

Ze lijken het niet te waarderen dat ik hun aanspreek dat ik in mijn recht sta.

De anderen geven een vriendelijke waarschuwing dat ik gelijk heb maar deze zaak moeilijk kan winnen. Haar woord tegen die van mij. Personeelszaken schuift het ook af als ik ernaar vraag, zeggen ze ik weet niet wat je tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek met de teammanager heb afgesproken.

Wie kan me verder op weg helpen?

Alvast bedankt,

Mvg.

Janet

maandag 20 maart 2017