Toeslagen

Opgelost!
13 reacties

Mijn man en ik zijn sinds 2012 samen. We hebben allebei een uitkering, hij WAO en ik Wajong. In 2013 zijn we samen gaan wonen en allebei kregen we zorgtoeslag. In 2014 moesten we door omstandigheden uit elkaar, maar in september 2015 zijn we weer bij elkaar gaan wonen in een aangepaste woning van €635 per maand.
We wilden graag trouwen en hadden september 2017 in ons hoofd. Iemand vertelde ons dat zij de zorgtoeslagen over het hele jaar terug moesten betalen vanaf het moment van trouwen. Wij hebben met behulp van onze zorgcoach de belasting gebeld en gevraagd hoe en wat. Deze mevrouw vertelde ons dat we er rekening mee moesten houden dat we minder of geen zorgtoeslag meer zouden krijgen vanaf het moment van trouwen. Wij hebben gevraagd of we alles van 2017 terug moesten betalen en deze mevrouw zei van niet. Wij vertelden dat we al samenwoonden, maar mevrouw zei dat we niks terug hoefden te betalen.
We zijn in september van dit jaar getrouwd en we moeten dus toch €1500 terug gaan betalen. Als we dit hadden geweten hadden we het trouwen uitgesteld tot januari.
Nu we geen zorgtoeslag meer krijgen en geen huurtoeslag kunnen we nauwelijks nog rondkomen en nu moeten we dus ook nog gaan terugbetalen.
Bovendien komt DUO nu ook om de hoek kijken en moet ik €70 per maand gaan terugbetalen.
Waar moeten we het geld vandaan halen?

woensdag 15 november 2017