Ziektewet word stopgezet ?!

1 reactie

Ik zit nu bijna een jaar in de ziektewet. Dit omdat ik een heftige depressie, paniekaanvallen en indentiteit stoornis heb. Op dit moment is nog steeds elke prikkel teveel voor mij. Geluid, licht, kleuren, mensen. Ik ben in therapie om mezelf weer op de rit te krijgen om weer te kunnen functioneren in de maatschappij. Op dit moment kan ik nog steeds niet functioneren in de maatschappij. Boodschappen doen is bijvoorbeeld al enorm overleven en een geestelijke slijtage slag. 3 weken geleden heb ik op het punt gestaan om uit het leven te stappen en had mijn afscheidsbrieven al geschreven. Ik ben er gelukkig nog steeds :).

Dit verhaal heb ik ook tegen de arbo arts verteld van het UWV die mij beoordeelde tijdens het jaarlijks beoordeling gesprek van het UWV, waarbij de bepalen of je in de ziektewet mag blijven of geschikt ben om te werken. Deze arboarts (die vroeger zelf psycholoog is geweest vertelde hij) vertelde mij dat mijn klachten lijken op een hevige burnout waarbij elke prikkel teveel is.

Nu kreeg ik de uitslag te horen van het onderzoek nav mijn gesprek bij de arbo arts en de arbeidsdeskundige. Deze arbeidsdeskundige meldde mij dat ik uit de ziektewet moet. Omdat ze mij gezond genoeg vinden om weer te gaan werken.
Ik viel bijna flauw van deze conclucie.

Zijn verhaal was: bij je vorige werkgever verdiende je 14,80 per uur. En bij het werk wat je kan doen met deze klachten kan je 15,20 verdienen per uur. Er zit dus geen meer verschil in dan 35%. Nu snap ik het theoretisch verhaal erachter wel.
Alleen dus omdat ik laag opgeleid ben en geen goed betaalde baan had, ben je dus sneller beoordeeld om na een jaar uit de ziektewet te gaan. Als ik dus hoog opgeleid zou zijn, en een hoog salaris zou verdienen, zou ik dus wel meer dan 35% verschil hebben. Wat zou betekenen dat ik wel in de ziektewet zou blijven.

Naar mijn mening gaat dat echt totaal voorbij aan de menselijke kant van het leven. En kan een computer toch niet bepalen of jij wel of niet gezond genoeg ben om te werken.

Na deze beslissing Komen de paniekaanvallen weer meer voorbij dan in de afgelopen periode. Ik ben me ten einde raad. De man zei dat ik in bezwaar zou kunnen gaan maar dat als ik een verlenging wil realiseren opgenomen moet worden of zelf niet mijn leven kan leiden zonder hulp.

Hoe of wat kan ik hiermee?

Hoor graag uw reactie.

donderdag 28 juni 2018