Zorgtoeslag terugvragen

2 reacties

Ik ben een student van 22 jaar (in mei 23). Ik hoor al een aantal jaar vrienden en collega-studenten over de zorgtoeslag die ze aan het einde van de maand ontvangen. Aangezien ik al deze tijd nog bij mijn ouders bij de zorgverzekering zat, ben ik er altijd vanuit gegaan dat deze zorgtoeslag naar mijn ouders overgemaakt werd en heb ik nooit gedacht om er verder naar te vragen. Zij steunen mij immers al zoveel bij veel van mijn kosten (studie, rijbewijs, etc.)!
Nu kwam het onderwerp zorgtoeslag laatst toch toevallig ter sprake, en bleek dat mijn ouders deze ook niet voor mij ontvingen en er ook niets van wisten. Toen ik navraag bij vrienden bleek dat zij dit gewoon vanaf hun achttiende ontvingen (of zelfs meer op de middelbare school), maar dat dat aangevraagd had moeten worden. Nu wist ik op mijn achttiende daar allemaal nog niets van (sowieso was belastingaangifte allemaal nog nieuw en spannend) en heb er naar mijn weten ook nooit een brief of iets dergelijks over ontvangen, maar dit is natuurlijk lastig te checken van vijf jaar terug..
Ik heb geprobeerd mijn zorgtoeslag terug te vragen met terugwerkende kracht, maar helaas gaat dit maar over één jaar terug. Ik kreeg voor mijn aanvraag over 2016 het antwoord dat ik hier geen recht op heb, maar wil hier heel graag bezwaar tegen maken. Nu heb ik hier echter nog wat moeite mee om de onderbouwing juist te formuleren en vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft.

dinsdag 26 december 2017