Bestuursdwang Gemeente/Waternet op niet reageerte Vergunningsaanvraag

4 reacties

Goede dag

wij hadden een vergunninsaanvrag gesteld bij waternet ivm met het plaatsen van ramen in de romp van onze woonschip in 2016. Het is ons mondelijk toegezeggt worden dat het daarvoor geen vergunning nodig heeft en wij zijn aan de slag gegaan met het laten plaatsen van een langwerpige raam.

Ivm met burenruzie hebben wij nu een handhavingsverzoek hier over gekregen. De gemeente zeggt, dat alleen ronde ramen toegestaan zijn. Wij hebben echter nooit een schriftelijke uitleg vanaf waternet voor onze aanvraag gekregen wat voor een beperking het plaasten van een raam zou hebben.

Mijn vraag is nu volgende: Ik heb wel een aanvraag ingediend toen en mondelijk toegezeggd gekregen dat het plaatsen in orde is. Op mijn aanvrag echter hebben ze nooit schriftelijk reageert, ook geen afwijzing. Heeft waternet , of de gemeente, niet nu de bewijslast om te laten zien dat ze op mijn aanvrag toen reageert hadden en met wat voor een antwoord? Of kunnen zo maar eisen dat het niet mag? Hebben zij niet bewijsplicht als he ons met bestuurdsdwang het herstelen van het oude situatie of het veranderen in ronde ramen wilen dwingen?

Alvast bedankt voor uw reactie!

woensdag 1 augustus 2018