Omgevingsvergunning geweigerd vanwege een te hoge boomwaardering.

3 reacties

Na lang wachten "+/- 2,5 maanden" eindelijk uitsluitsel gekregen van de gemeente onderbanken met betrekking tot de aanvraag voor een kap/omgevingsvergunning voor 't kappen van drie eikenbomen in m'n voortuin en 13 eikenbomen in m'n achtertuin...geweigerd dus helaas!
Daardoor wellicht iets te overhaast geweest met de koop van het vrijstaand huis en 't daarbij behorend perceel waar in totaal 16 eikenbomen op staan.
Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoeveel troep 16 eikenbomen produceren op jaarbasis maar je zult 't je wel kunnen voorstellen denk ik. Daardoor bestaat er ook geen mogelijkheid voor mij een mooie maar tevens goed bij te houden voor en achtertuin te op na te houden.
De buren, zowel links, rechts en zelfs tegenover mij hebben ook net zo veel zooi in hun tuinen door de bomen die op mijn grondstuk staan....hun zouden de bomen ook liever zien verdwijnen.
De gemeente onderbanken hanteert een punten systeem waar de bomen op de betreffende locatie aan getoetst wordt. In mijn geval komen de eikenbomen op de totaal score van 76. De gemeente geeft aan dat bij een score van boven de 35 de omgevingsvergunning sowieso zal worden geweigerd....maakt niet uit hoeveel overlast ik zelf noch m'n buren van mijn eikenbomen hebben. Nu werd mij door de gemeente geopperd om tegen dit besluit een bezwaarschrift in te dienen om hun evt. alsnog van mening te laten doen veranderen.
Wat heeft dit echter voor zin als schijnbaar de gemeente er alles aan wil doen om de eikenbomen op mijn grondstuk te laten behouden?
Ik zou nu graag advies willen verzamelen welke stappen ik nog zou kunnen nemen om van die bomen af te komen???...desnoods schakel ik de rijdende rechter persoonlijk in als ik hier mogelijk baat bij zou hebben!

vrijdag 21 oktober 2016