Slaapkamer maken in separate garage

3 reacties

http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/40169/ik-wil-graag-in-de-tuin-een-...
Bovenstaande link gaat over het wel / niet mogen wonen in een garage, schuur, bijgebouw, etc. Volgens bovenstaande link mag het niet. Dat dachten wij ook. Dus zijn we met deze link en alle overige informatie hierover naar verschillende juristen gestapt om te controleren of alle neuzen in dezelfde richting staan. Inderdaad, dit mag niet. Toen goed onderbouwd een verzoek tot handhaving ingediend bij de gemeente. Sinds 2015 hebben de nieuwe buren de bestaande bovenverdieping op een separate garage gerenoveerd tot 'slaapkamer' met douche, toilet, verwarming maar geen keukenblokje. Als buren ervaren we veel privacy verlies omdat ze de slaapkamer van buitenaf betreden door een hoge buitentrap met bordes voordat ze de buitendeur kunnen openen. Directe inkijk in onze tuin en woonkamer is het gevolg. (Overige overlast laten we gemakshalve achterwege)
Er is in 1988 een bouwvergunning voor deze dubbele garage afgegeven op perceelnr. 20 voor uitbreiden opslagruimte.
De garage staat echter op grond van huisnr. 18. Eerst waren de vergunningen zoek omdat men zocht op huisnr. 18!
Er is toen geen vergunning afgegeven voor het plaatsen van; buitentrap met bordes en de buitendeur. Deze zijn na 2000 geplaatst. Volgens internet en de geraadpleegde juristen mag je hierin niet een slaapkamer faciliteren. En deze vorm van illegale 'permanente bewoning' kan niet verjaren omdat het gewoonweg niet mag. Helaas voor onze privacy heeft de gemeentelijke jurist anders besloten. Dit kan gehandhaafd onder onafhankelijke 2de bewoning van bestemmingsplan bepaling.
Wie weet wat er nu exact mee wordt bedoeld?
En wanneer heb je hier recht op?
Wat moet je doen om hiervoor in aanmerking te komen?
Telefonisch werd het niet echt duidelijk toegelicht en wij vertrouwen niet meer op de informatie in de overheidsbrochures.
Het grappige is nog wel dat de garage op de begaande grond wordt gebruikt voor zijn bedrijf. Dus je mag ook nog slapen boven je bedrijf:). Zo verwarrend allemaal. Mag een gemeente hier zomaar toe beslissen? U begrijpt dat wij inmiddels ook een aanvraag hebben ingediend om onze zolder van de garage om te bouwen tot slaapkamer voor de oudste. Nee, dat mocht niet.
We kunnen geen rechten ontlenen aan die van de buren.
Wij snappen het niet meer. Uw begrijpt dat alle informatie welkom is. En hadden de geraadpleegde juristen uit dezelfde gemeente van deze bepaling op de hoogte moeten zijn?
Wie o wie weet nu hoe het werkelijk zit

woensdag 20 september 2017