Wat valt wel onder bebouwbaar gebied en wat niet?

0 reacties

Wij willen graag een grote blokhut plaatsen in onze achtertuin als pedicure ruimte. vandaag bij de gemeente geweest en na een uur daar te hebben gezeten moet ik nog terug gebeld worden over de laatste punten:

Onderaan staat een opsomming van de regels waar we van op te hoogte zijn en rekening mee houden.

De vraag is of
- ons deel in de mandaat van de gezamenlijke straat/oprijpad meegerekend mag worden als niet bebouwde oppervlakte. (we gaan uit van niet maar willen het even zeker weten)
- de patio in het midden van het huis meegerekend mag worden als niet bebouwde oppervlakte/bebouwde oppervlakte mochten we deze nog overkappen in de toekomst. (volgens tekening 3,38x4,68 zou dus een overkapping van max 12m2 worden)
- de parkeerplek die doorloopt in de tuin maar naast een 6m2 schuurtje ligt meegerekend mag worden als niet bebouwde oppervlakte. Deze staat in het koopcontract vermeld als niet anders gebruikte grond dan parkeerplek.

Volgens het bestemmingsplan is de hele achtertuin met schuurtje en parkeerplek aangemerkt voor wonen1. Patio wordt op dit papier gezien als onderdeel van het huis en is niet apart voorzien van een aanduiding.

overige informatie:
Het is toegestaan om beroep aan huis uit te voeren, ook hier blijven we ruim binnen alle gestelde regels. Blokhut zal worden geplaatst met aan beide zijden een meter van de erf grens. Het totale oppervlak zal maximaal 13,75m2 worden en de hoogte van de dakgoot is onder de 3 meter. Grootste deel van deze bouw zal buiten de 4 meter van het huis zijn. De tuin zelf zonder de parkeerplaats en schuur is 35m2.

woensdag 18 januari 2017