Onderhoudsplicht gescheiden ouders

0 reacties

Goedemiddag,

Ik ben een gescheiden moeder, met 2 volwassen kinderen. De oudste is mijn zoon en wordt 20 en de jongste is een dochter en is in juli 18 geworden.

Hun vader had netjes toen mijn zoon 18 werd met hem om de tafel gezeten en een bepaald bedrag afgesproken wat hij aan kinderalimentatie zou geven. Helaas heeft mijn zoon toen na een hard jaar zijn studie gestopt, zijn reactie was toen dan krijg je niets meer. Het volgende jaar is mijn zoon weer een studie gestart die hij ook weer onderbrak. En weer heeft zijn vader de bijdrage stop gezet.
Op aandringen van mij is hij met zn vader gaan praten dat zijn vader onderhoudsplicht tot minstens zijn 21e maar daar wil zijn vader niets van horen. Heb toen mijn zoon wel meegegeven dat het redelijk zou zijn dat hij de bijdrage zou bijstellen omdat hij niet meer studeerde. Nu wil mijn zoon niets ondernemen om zijn recht te halen en ik blijf met de extra kosten van onderhoud.

Met mijn dochter heeft hij nog niets geregeld en afspraken om het te regelen worden steeds uitgesteld.

Mijn vraag is, wat kan ik hieraan doen? De kinderen zijn te loyaal naar hun vader om het hoog op te spelen. Eigenlijk moet hij toch meebetalen in hun levensonderhoud?

Alvast bedankt,
Alcidia

zondag 13 augustus 2017